Jag har nu kommit hem till Sverige igen efter en affärsresa till USA. Börsen har jag följt via mobilen på eftermiddagarna svensk tid, men det har trots allt varit i begränsad omfattning. Jag har inte gjort några förändringar i portföljen på resande fot.

Portföljen har gått ner lite, men det beror på att både Kungsleden & H&M handlas exkl utdelning numera. Jag räknar med ett kapitaltillskott i veckan som kommer som kommer att återställa portfölj-utvecklingen igen. Kungsleden levererade cirka 7% direktavkastning, och H&M cirka 4%.

Turbulensen har varit betydande, både på upp och nersidan, det har varit svårt at häng med fullt ut faktiskt, men helt klart är att vi närmar oss en mer turbulent tid, och kanske nedgången till slut börjar närma sig? Jag tror att det kan svaja rejält efter att rapportfloden är över. Då kan fokus flyttas till oljekatastrofen i USA, problemen i Grekland, kanske tydligare fokuseras på UK, Spanien, Portugal, Italien mfl? Jag vi får se, men det är läge att dra ner på exponeringen inom kort, i alla fall inte öka den, det är bättre att samla pengar på hög nu för att vara redo efter sommaren om aktierna kommit ner till en vettigare nivå då? Vi får se, jag kommer inte gå ur helt, men kanske minska innehaven i respektive bolag något.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x