Börsen utvecklades lite sämre förra veckan, men är fortfarande upp knappt 4% i år. Rekyler kommer ju alltid, men frågan är om detta bara är en vanlig rekyl, eller ett trendskifte? Just nu ser det fortfarande bara ut som ett hack i kurvan, men P/E-talen är i många bolag ganska höga och det krävs att konjunkturen fortsätter i rätt riktning. Många bolag har överträffat sina prognoser i form av vinst, men försäljningstillväxten har inte varit speciellt imponerande, alltså har många bolag sparat sig till större vinster i form av kapade kostnader, och det håller inte hur länge som helst.

Börsen är nu under både 20 & 50 dagars glidande medelvärde, 20-dagars har dessutom glidit över och pekar numera nedåt.

Inför morgondagen ligger medelvärdena som följer
20 dagars: 1385, 50 dagars: 1388, 100 dagars: 1373, 200 dagars 1338

Skärmdump 2014-08-04 20.22.47

MACD har vänt ner och sentimentet kortsiktigt ser onekligen lite mer skakigt ut än för någon vecka sen. Dock tror jag att den långa uppåtgående trenden kommer förbli intakt ett tag till men frågan är om vi inte ska ner mot 1330-1340 och testa 200-dagars innan vi är klara med denna rekyl?

Tekniskt ser det ju i alla fall lite svagt ut, men det som kommer avgöra kursutvecklingen är ju som vanligt makro. Ukraina, Irak, Gaza, Argentina, räntehöjnings-diskussionen i USA, ECB & eventuella QE i europa. Oavsett vilket så kan man ju tjäna pengar i både upp & nedgång, själv handlar jag lite med Minisar från BNP Paribas bland annat, de har många instrument för OMXS30 bland annat.