Tele2 – Gigantisk utdelning!

Utdelningen i Tele2 på 27 SEK i år är stor, mycket stor. Större än någon analytiker kunnat gissa. Aktien står samtidigt i knappt 150 SEK. Det ger en direktavkastning på knappt 20%! Samtidigt höjer man den ordinarie utdelningen till 6 SEK från 2011.

Om vi nu köper in 1000 Tele2-aktier för 150kr/st (investering 150.000 SEK).

= Vi får tillbaka 27.000 SEK i utdelning under våren.

= Aktien faller tillbaka cirka 30 SEK ner till 120 SEK.

= Utdelning 6 SEK from nästa år.

Detta ger i så fall en aktie med en rörelsemarginal på upp mot 20%, som är exponerade dels mot “trygga” Norden, “spännande” Ryssland osv, samt har en direktavkastning på 5% (6kr i utdelning och en aktiekurs på 120kr). Jag tycker faktiskt Tele2 är ett bra alternativ även långsiktigt. Ett alternativ kan vara att gå in kortsiktigt i aktien, för att aktien ska upp är det väl ingen tvekan om egentligen?

Det är många som vill in i aktien innan det är dags för utdelning, och en uppgång på 10-15% är fullt möjlig fram till April. Nedsidan är kraftigt begränsad, nästan oavsett vad som händer på Börsen?

Kommentarer? Jag har absolut inte tänkt klart gällande Tele2, har dock köpt en liten post i bolaget idag, måste dock analysera situationen bättre innan jag går in med mer kapital. Men kommentera gärna! 


Kommentarer

kommentarer