10754280-stock-market-downSatt idag och tittade på aktier, har en del likvida medel som jag gärna vill få in på börsen eftersom utvecklingen pekar uppåt hela tiden (lite ironi), men satt och tittade på kvalitetsbolag som H&M.. Hmm, 297kr, nära All-time-high, köpläge? Nej kanske inte, det är kanske inte säljläge, men det är absolut inte köpläge.

SAAB? Det är ju spännande med allt som händer runt Jas, U-båtar mm. Över 200kr? Nja… Investor? Nja…

Tycker faktiskt att det är svårt att gå in med mer pengar just nu, kan erkänna att jag sitter o funderar på “när tar det roliga slut?” Uppgången eller Bullmarket har nu hållit på i 5 år, det är den längsta sammanhängande Bullmarket-perioden sedan depressionen! Jag säger inte att den är slut, säger bara att den är väldigt lång och kurvan är lite för spikrak just nu.

I USA pekar många kurvor på rätt håll, men det innebär också att räntan snart höjs, och då minskar gapet mellan direktavkastning och “säkra aktier” på Börsen vs Räntepapper, så fort räntorna börjar ticka på uppåt blir det stökigare på börserna. Många tror det händer i mitten av 2015 i USA, jag tror det händer redan i Q4 om siffrorna fortsätter komma in som de gör, höjs inte räntan i USA snart kommer marknaden överhettas.

I Europa är det dock annorlunda, här kommer det liksom inte riktigt igång. Tyskland står och vacklar lite, Frankrike är under all kritik, Sydeuropa slickar sina sår och många länder brottas med hög arbetslöshet och låg tillväxt. Kanske EU står på tur för QE som ju faktiskt fått tillväxten att ta fart i USA (till vilket pris det skett kommer vi inte se på lång tid, men det har sannolikt inte varit gratis…).

Sen har vi ju det där med krig… Irak? Ukraina? Syrien? Nigeria? Det är bara några av de oroshärdar vi lärt oss leva med senaste tiden, och så länge de är isolerade händelser så kanske det inte påverkar konjunkturen på hemmaplan, men jag tror att både Irak & Ukraina kan eskalera betydligt, och på allvar störa återhämtningen, för att inte nämna alla humanitära & materiella skador det medför.

Ja, långt inlägg, vart vill jag komma? Jag köpte inga aktier idag, jag gick kort i OMXS30 med en Mini Short faktiskt. Jag kanske ändrar mig redan imorgon eller nästa vecka, men just nu tycker jag börsen överlag ser dyr ut.

Följ mig på twitter: @akristensson , kommer börja twittra lite om mina köp & sälj framöver, förutom att uppdatera den här insomnade bloggen i tätare intervall.

Sov gott! /Andreas