Vilken spännande onsdag det blev på börsen! Fallet tilltog på eftermiddagen och OMXS30 slutade hela 2,54% ner, börsfallet har fortsatt i USA och Dow Jones slutade med en nedgång på 2,49%. (En liten nedgång jämfört med stängning i Sverige).

Morgondagen lär inledas väldigt trevande, sannolikt med en dragning nedåt, men en rekyl uppåt ligger inte långt borta, och jag tror det vänder redan innan lunch imorgon. Oavsett vilket så har jag passat på att fynda och ändra lite i portföljen idag.


 Jag har gjort om min portföljrapportering lite, jag inkluderar framöver fler portföljer och sparformer jag använder mig av. Ett relativt nytt månadssparande i Avanza Zero är ett exempel, ett innehav i Telenor i en annan depå är ett annat exempel.

Tidigare har jag bara redovisat min “Nordnet-depå”. Jag bygger på listan under hösten så den blir mer rättvisande. Detta gör också att den görs i Excel istället för som tidigare, en skärmdump från Nordnet.

Till dagens spännande handel då…

Jag sålde innehavet i BP till förmån för PA Resources. Jag har gjort en bra affär på BP och tycker PARE ser starka ut efter avklarad nyemmision och ny VD. Anledningen till att jag sålde BP var för att jag inte ville öka exponeringen mot olja i portföljen.

Enquest-innehavet minskades också lite av samma anledning. Min exponering mot olja är nu 8% av portföljen.

Karo Bio innehavet utökades till 9% av portföljen, jag tycker detta är riktigt spännande, och Nordea fortsätter storköpa. Vem är det som köper in sig? Det är för stora volymer för att kunna vara enbart privatpersoner. Det måste finnas större pengar bakom dessa köp.

Swedbank har fallit tillbaka en del, och jag ser en fortsatt potential i denna aktie, 100kr är fullt rimligt inom ett år, och 82,30 som jag fick som köpkurs idag kändes som en spännande start på innehavet.

Volvo tog också plats i portföljen, dagens nedgång på över 4% känns som stor, kanske för stor? Jag har länge letat efter ett bra tillfälle att ta position och idag kändes det som ett bra tillfälle.

Telenor är inget nytt innehav, men har inte redovisats tidigare, det är ett välskött företag med stor kundbas i intressanta länder som Indien, Thailand, Bangladesh, Ungern mfl. Ett stabilt bolag som jag gillar bättre är TeliaSonera som investering. (Jag tycker dock Tele2 också är ett mycket bra alternativ inom Telekom).

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x