Hej gott folk, Fredrik från Legendarisk här igen. Jag har vid ett tidigare tillfälle gästbloggat här hos Andreas och aktietips och tänkte nu skriva mitt andra inlägg. Det var ett tag sen sist och mycket har hänt på aktiemarknaden. Vi har den senaste tiden sett kraftiga rörelser i båda riktningar, även om det mestadels har varit uppåt sen vi i början av oktober verkar ha träffat en tillfällig eller riktigt botten. Men vad har egentligen hänt sen sist?

 

Grekland har flera anledningar att jubla

Efter långa förhandlingar, uppskjutna möten och en seg beslutsprocess kom man till slut överens om att skriva ner Greklands skuld. Grekerna som i åratal har misskött sin ekonomi och levt rövare blir nu räddade och slipper alltså betala tillbaks delar av sina lån. Om detta är rätt eller fel är upp till var och en att avgöra. Tror nog ingen anser att man ska kunna skriva av sina skulder hur som helst men i det här fallet så var det större saker är lilla Grekland som stod på spel och då hade man helt enkelt inget val är min gissning. 

 

Många aktier har tagit stryk 

Det har varit ett minst sagt turbulent börsår och flertalet aktier har tagit väldigt med stryk. Ett exempel är SSAB som var nere och vände på under 42 kr vilket är mindre än vad kursen stod i under finanskrisen 2008. Det här är en stålbolag som tagit mycket stryk pga bland annat dyra råmaterial samt problem att få tillräckligt betalt för sin slutprodukt. Men att bolaget är välskött måste jag ändå medge. Sen är det upp till var och en att värdera bolaget men att man för inte allt för länge sen stod kring 100 kr per aktie och idag alltså är nere på halva det känns nog inte helt rättvist. Här tror iaf jag att man på några år kan göra en bra affär.

Fortsätt hålla koll på din bevakningslista

Jag tror vi kommer få se en fortsatt turubulens på världens börser framöver. Visserligen har man räddat Grekland för den här gången men det är mycket som fortfarande måste lösas. Under den tiden kan det vara bra att hålla ett extra öga på sin bevakningslista för att se om några köptillfällen kan tänkas uppstå framöver. 

 

Det här var allt för mig den här gången. Vill önska er all lycka till med investeringarna framöver.

 

Mvh

Fredrik

Legendarisk.nuSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x