Oj oj vad det faller, jag önskar verkligen att jag hade massor av pengar vid sidan om nu som jag kunder flytta in i depån, tyvärr är inte så fallet… Men jag är i alla fall glad att jag minskat risken rejält senaste veckan… Jag ligger back på helåret nu och i princip alla innehav lyser rött vad gäller värdeutveckling… Men jag är inte orolig, jag är närmast glad att värderingarna kommer ner en bit.

Jag tror verkligen på de bolag jag investerat i, men många av dem är relativt högt värderade. En nedgång ger mig möjligheten att snitta ner mig i bolagen, jag har ingen ambition att lämna börsen kortsiktigt, om ett år tror jag vi står högre än idag, däremot kan många bra köplägen visa sig under sommaren tror jag. Men just nu gäller det att ha is i magen…

Mitt råd är, “minska risken” kortsiktigt, sälj inte de dagarna börse nrasar, men använd dagar med uppgång till att minska risken, kliv inte ur helt, men dra ner på exponeringen.

En intressant alternativ investering tror jag är Krona vs Euro. Jag tror att kronan är en av de starkaste valutorna i förhållande till euron. När vi i sommar höjer räntan så kommer kronan att stärkas, visar det sig också att det är fler ekonomier inom EMU som har betydande problem (ex Spanien, Portugal) så kan det pressa euron rejält. CMC Markets, IG Markets med flera erbjuder utmärkta intrument i denna typ av handel, jag är faktiskt väldigt sugen på att köpa lite SEK/Euro som stiger i värde när kronans värdering relativt Euron ökar. Visst, risken är lite högre, men jag tror chansen är god till fin avkastning.

En investering i något av BEAR-intrumenten på Börsen är ju också intressant som en hedge, det finns ju den “vanliga” XACT BEAR som ger 1,5% på varje % OMXS30 går ner (terminen), det finns ju även Bear varianter som ger 2 resp 3 ggr index. Jag tycker personligen att 1,5-2% är “lagom”, väljer man högre hävstång så ska man antingen kunna följa börsen på nära håll, eller vara en gambler och då handlar det inte längre om en investering…

Hoppas ni lyckats bättre än jag, men ta det lugnt närmsta tiden, det kommer svänga rejält…

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. På CMC Markets kan du handla med både råvaror, valuta och aktier på flera av världens börser.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x