Mitt sparande i aktier har primärt handlat om min depå på Nordnet fram tills nu, men jag planerar att börja månadsspara också för att långsiktigt bygga ytterligare värde, jag sprider dessutom riskerna och möjligheterna genom att använda varje nätmäklares starka sidor…

1. Nordnet, detta är och förblir basen i mitt sparande. Här ligger min depå som jag handlar frekvent med. (Kapitalförsäkring).

2. Avanza, här sparar jag numera i fonden Avanza Zero. Ett kontinuerligt sparande som jag kommer att bibehålla under lång tid framöver.

3. Aktieinvest, ett nytillskott. Jag kommer från Augusti månad börja månadsspara i aktier här, via “andelsorder” vilket innebär att man kan köpa för exakt ex 100kr istället för 1 aktie, det kan alltså bli ett innehav på 1,23 aktier i ett bolag eller liknande. Fördelningen på sparandet blir initialt såhär:

Värdepapper Andel %
H&M 10%
Kungsleden 7,5%
Volvo B 7,5%
Google 7,5%
Coca Cola 7,5%
Karo Bio 10%
Topo Target 10%
Precise Biometrics  10%
Vlas Ohlson 10%
Kinnevik B 10%
Betsson B 10%

Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Hej!

Använde aktieinvest en gång i tiden, tycker det är ett bra koncept om man sparar mindre summor. Sen tycker jag att möjligheten att reinvestera utedlningen gratis är riktigt bra. Då får man en bra utväxling på sin investering!

Anonymous
10 years ago

Hej!

Jag har funderat på att göra något liknande hos aktieinvest som komplement men blir osäker på ev avgifter. Om jag har förstått det rätt så kostar försäkringsavgiften 360kr/år och på ett månadssparande på 1000kr blir det 360 / (12*1000) = 3% vilket känns som alldeles för mycket för mig eller har jag missat något på deras röriga hemsidan?

Anonymous
10 years ago

Hej, gällande avgiften så är det helt korrekt. Dock är det ju “bara” första året avgiften blir så hög procentuellt, allt eftersom portföljen ökar i värde ås minskar ju avgiften procentuellt.

Jag tycker ändå det är ett bra sätt att långsiktigt och kontrollerat månadsspara i aktier, att man dessutom kan göra det i en kapitalförsäkring och slippa deklarera och vinstskatt ör ju bara det hela bättre.

Alternativet är att köpa Avanza Zero, då får man ju exponering mot OMXS30 och utan avgifter dessutom.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x