OMXS30 upp över 6,2%! Lika bra att börja kommentera mitt köp i BEAR, stoppades ut på 33,00 och är glad för det :-)

Kul att se att börsen orkar klättra så pass. Nerverna hänger ju utanpå många handlare, och många hoppas självklart på en lösning på skuldkrisen. Jag tror absolut att politikerna kommer göra det de kan för att lösa de akuta problemen, men vi ser också att räntorna på både Spaniens och Italiens obligationer var högre idag än vid förra tillfället man ställde ut. Det tyder ju på att många tror att det är svårt att isolera problemen till enbart Grekland.

Italien ser jag som mest problematiskt. 6 månaders fick de idag betala över 3% ränta på, vilket är det högst på över 3 år. Inte bra. Tänk då på räntorna på de längre löptiderna?

RIM/Blackberry är upp över 6% just nu på rykten om att Carl Icann har gått in i bolaget. Icann är ju känd i finanskretsar för sina investeringar där han ofta köper utsatta bolag, styckar upp och säljer ut, och i många fall mångdubblar sin insats. Motorola är det senaste exemplet där Icann drev igenom förändringar i bolaget.

Ett annat rykte som cirkulerar är att Amazons platta som ska släppas imorgon är baserad på RIM:s Playbook. Vissa rykten säger att designen är i princip identisk, andra rykten säger att det är RIM:s operativ som driver plattan. Vi får se imorgon. Ett långsökt rykte kan jag tycka, men inte helt osannolikt. Imorgon vet vi.

Nu tycker jag vi glädjs med dagens uppgång och hoppas att politikerna snart agerar tillräckligt kraftfullt så vi får en stabilare börs framöver. (Är dock skeptisk som ni vet :-)