Så har man äntligen nått ett preliminärt avtal om att inleda förhandlingar om ett slutgiltigt avtal, självklart efter flera nationella beslut (Greklands parlament, Tysklands motsvarighet “Förbundsdagen”, Finland och ett antal till..).

Så är det ett bra beslut? Man får ju hoppas det, men av vad jag kunnat utläsa så är det inte speciellt bra för någon. En “grexit” hade sannolikt över tid varit det bästa för Greklands befolkning, oavsett om Grekland stannar kvar eller inte så förlorar på sikt alla långivare större delen av utlånade medel ändå. En Grexit skulle ge Grekland en skjuts i antalet turister, möjligheten att devalvera kraftigt och på sikt återgå till tillväxt. (Grekland har ju egentligen tillväxt om man hade sluppit alla ränte & avbetalningar till internationella långivare).

Börsen då? Ja, jag är lite tveksam.. Säger som @kavastu på twitter, osäker på om trenden är upp eller ner just nu. Långa medelvärden har vänt ner och andra halvan av Juli -> September är en av de svagare på året. Samtidigt verkar de flesta överens om att vi ska upp mot ATH runt 1720 på OMXS30 igen, så vi får väl se…

Oavsett vilket så är det skönt med semester :-)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x