Hemma igen efter några dagar i Tyskland med familjen. Har haft begränsad tillgång till Internet (och tid) och har därför inte kunnat skriva något de senaste dagarna. Har dock varit hyfsat lyckosam i min korta trading, köpte en post Swedbank & Volvo under onsdagen, ökade i Volvo igår eftermiddag, köpte också in en del Tele2 vid rapporten (eftersom aktien gick ner), har dock inte kunnat blogga om köpen, och håller dem därför utanför “sommarportföljen”. Vill inte hålla på med backtrading i portföljen, och gillar inte själv att läsa om alla lyckosamma investeringar i efterhand :-)

Generellt kan man väl i alla fall säga att jag är nöjd med veckan.

Har precis tittat på Volvos presskonferens och det är mycket imponerande hur bolaget styrs av Leif. Tycker det mesta ser riktigt bra ut. Aktien är säkerligen köpvärd på sikt, men jag kommer minska mitt innehav på måndag/tisdag efter att aktien fått höjda rekommendationer.

Generellt är det (min syn på saken) alltid bra att ligga kvar i aktier som släppt en bra rapport minst en dag efter rapportdatum. Många som tradar säljer samma dag, men oftast stiger aktien även dagen efter på grund av höjda rekar osv.

Swedbank var också imponerande, och bolaget har stora återköp på gång, samt sannolikt rejäla extrautdelningar kommande år (2012 eller 2013), aktien har potential för att fortsätta gå bra.

Apple – Installerade MAC OS X Lion igår, normalt gör ju Apple bra produkter, men hallå? Batteriet tar slut på halva tiden! Min Macbook Air var fullladdad för 1,5h sedan, nu är det bara 46% kvar, och minde än en timme kvar… Riktigt dåligt! Läser man på forumen så är det många som sågar det nya OS:et, det är inget bra tecken… Apple löser säkert en del, men jag är inte överdrivet nöjd med Lion… (Har väl inte så mycket med aktiern att göra, men ändå…).

Sommarportföljen. Ligger fortfarande likvid i denna. Tittar på att investera under dagen alternativt på måndag (BEAR & BULL sannolikt).