OMX slutade högt i fredags, och låg betydligt bättre än exempelvis DAX hela dagen. Som vanligt senaste veckorna har det bullish i slutcallen. Även DAX var bullish där, gick från cirka -0,2 till +0,08 i slutcallen.

I helgen har det varit EU-toppmöte och ytterligare sanktioner mot Ryssland är att vänta i veckan. Läste precis på twitter att ryssarna sänkt två kustbevakningsfartyg från Ukraina. Exakt vad som hänt återstår väl att se.

Veckan som kommer innehåller flera räntemöten. I santliga fall förväntas alla lämna räntan på befintloga nivåer, men det alla väntar på är kommentarer och liknande i samband med dessa. Är uttalanden från Bank of England mer hökaktiga och signalerar höjd ränta? Kommer ECB med något QE program inom kort? Vad händer i sverige, sänker man räntan igen snart, eller höjs den rent av innan året är slut?

Ja, makro med Ukraina och uttalanden från centralbankerna lär styra börsen i veckan. Nato har också en konferens i mitten av veckan där självklart Ukraina, och dess ansökan om medlemsskap lär debatteras och diskuteras.

Vi närmar oss också ett val, och risken för ett osäkert valresultat är överhängande. Hur påverkar det tillväxten?

Frågorna är många och svaren få, men ännu en spännande vecka på börsen, det kan vi lita på :-)