Söndag förmiddag, Käkat frukost, läst gårdagens DI en gång till, bläddrat lite i Aftonbladet, och tänker tillbaka på veckan som gått. Electrolux som rapporterade i onsdags kom ju inte in som förväntat gällande extrautdelningen, förväntningarna låg ju på cirka 12kr och av det blev det ju 0kr. Att de höjde den ordinarie utdelningen till 6,50kr hjälpte föga. I övrigt var ju rapporten ungefär som förväntat.

Rapport-smällarna i både H&M och Electrolux har varit riktigt tråkiga för portföljen, det om hjälpt portföljutvecklingen i veckan är utvecklingen i RIM som gått upp utan nyheter 3 dagar i rad nu.

När aktier man äger faller så kraftigt som både H&M och Electrolux gjort så är det mycket lätt att dras med i den negativa spiralen och sälja, men det är det sämsta man kan göra om man inte är kortsiktig, eller har rapport-speckat. I ett längre perspektiv så har ju varken ELux eller H&M släppt nyheter som är negativa för bolagens tillväxt. 

Eftersom turbulensen fortsätter i Egypten så har jag inte köpt något i veckan, men kommer att öka i H&M veckorna som kommer. Tror dock inte att det är någon brådska i att köpa H&M. Aktien kan mycket väl fortsätta att handlas på dessa nivåer under hela våren.

Electrolux kommer jag dock inte att öka i för tillfället, jag ligger snart fullinvesterad, och har begränsat med kapital att handla för, och om jag måste välja några aktier att öka i på kort sikt så blir det H&M och RIM som jag ser som säkrast, och med störst potential på ett års sikt. (H&M är bäst i klassen, oavsett antal år man räknar på enligt mig…).

I övrigt så har ju bland annat Precise Biometrics rapporterat i veckan, och både resultat och omsättning kändes som en besvikelse. Biometri-branschen verkar ha svårt att lyfta, och nu senast såg jag att SAS plockat bort biometri-lösningen från Precise på alla inrikesflyg igen? Tråkigt, men SAS verkar trygga med att hoppa över den delen av incheckningen. Och frågan är när/hur/om biometri verkligen slår igenom? Jag har ett litet innehav i Precise, och det är ett spännande företag, insiders har också ökat senaste tiden, men frågan kvarstår, när kommer volymerna?