Det har varit en hektisk vecka, med massor av rapporter. Det märks att bolagen märker av en avmattning, inte minst Ericsson som ju rapporterade idag. SAS omgärdas av rykten om ytterligare nedskärningar, och H&M har haft det hett om öronen i samband med programmet Kalla Fakta som tog upp den ständigt aktuella frågan om löner i utvecklingsländerna.

NetInsight

levererade ett resultat som inte levde upp till förväntningarna, och försäljningen minskade. Det är ju något som inte får inträffa i ett bolag som helt är värderat baserat på tillväxt. Aktien föll skarpt, och det är svårt att se en vändning kortsiktigt. Jag har följt aktien i säkert 15 år, men det var länge sen jag hade den i portföljen. Mitt råd skulle nog vara avvakta tills vidare.

Ratos

Gjorde en exit i Danmark, och vinsten var högre än väntat. Det är mycket positivt, och nu börjar analytikerna våga tro på oförändrad utdelning till våren, vilket skulle innebära att den ligger på 10% just nu. (De står i cirka 55kr, och utdelningen blir sannolikt 5,50kr). Jag äger Ratos, och tänker fortsätta med det, det är en långsiktig placering, även om det självklart är tråkigt att se värdet på innehavet minska, som det gjort senaste tiden. Jag tror dock på ledningen och hoppas att de snart hittar nya guldägg att lägga i portföljen.

Nu är det helg, och vintern börjar göra sin gällande. Minusgrader i hela landet… Glöm inte att ställa om klockan i helgen, vi får en extra timmes sömn natten mellan lördag/söndag!