Vet ibland inte vad jag ska skriva på bloggen, eller om jag ska skriva… Jag är fortfarande ganska negativ till börsen och den kommande utvecklingen, men vill ju inte bli känd som “Dr Doom” :-). Samtidigt som jag får djupa veck i pannan av alla negativa scenarion som finns, så finns det många optimister, inte minst i analytiker-kåren som pekar på stora kassor, hög flexibilitet bland företagen i kostnadsmassa (fler konsulter o bemanningsföretag inhyrda) och det är ju helt rätt förståss. Allt är inte nattsvart, och Europa kommer självklart att överleva även denna nedgång, men jag är rädd för att den blir djupare än vad många vill tro…

Över till dagens börs då… Precise har stabiliserats runt 1,80kr senaste veckan, känns som att aktien/bolaget bara väntar på att gå in i nästa uppgångsfas. Allt hänger förståss på nyhetsflödet, men jag räknar med att det blir positivt närmsta tiden.

RIM stiger över 5% idag, men från låga nivåer, aktien känns som en straffspark på dessa nivåer (har återigen köpt in en liten post, 600 aktier på 18,68, fast jag lovade mig själv att inte handla ngt innan årsskiftet…). Vi får se, men har svårt att släppa den aktien. p/e är under 4 nu.

Electrolux fick stryk idag. Ökade kostnader, och ännu större besparingar än väntat skickade ner aktien cirka 8%. Tror dock att långsiktigt är det nu ett bra läge att komma in i Elux. Ökar inte aktien i värde framöver så kommer Investor köpa ut bolaget från börsen tror jag.

Ratos fortsätter jag tjata om, de delar sannolikt ut 5,5kr/aktie i vår, och det är cirka 7% direktavkastning. Tycker Ratos är spännande, även om en del analytiker är negativa. Ratos har i så många år levererat värde till ägarna, och jag tror att man kommer fortsätta med det även framöver.

Ja, vi får se var det tar vägen, återkommer i veckan med fler tankar. Tills dess, ha de bäst!