Blir deprimerad när jag ser nyhetsinslag om valet i USA. Inte valet i sig, men intervjuerna som visas, med vanliga amerikaner är skrämmande!

I de allra flesta fallen tror de att det är Obamas fel att arbetslösheten är hög, att landet har en skyhög skuld, och att många är fattiga… Jag har inte hört en enda människa som inser att det som lett till dagens situation är årtionden av missskötsel av stats-apparaten, USA har ju löst i princip alla kriser genom att stoppa in mer papper i sedelpressarna… De har ju aldrig löst de grundläggande problemen?

Nu verkar många tro att en republikansk president kommer fixa allt, och allt blir som “vanligt” igen, arbetslösheten faller, hela världen accepterar USA som den sanna supermakten, lönerna stiger och huspriserna återhämtar sig… Oavsett vem som vinner så ligger det många jobbiga år framför amerikanerna, och så länge de inte själva inser problematiken så är det ju en ännu jobbigare resa…

Tillomed Grekerna verkar ju ha förstått en del av allvaret, även om de inte lyder staten, så inser de ju i alla fall allvaret… I USA är det alltid “någon annan” som bär ansvaret, helt otroligt!

Ja, så var det sagt… Behövde få det ur mig… Nokia var för övrigt dagens sänke, och jag har mycket svårt att se att de ska ta någon större del av smartphone-kakan med dagens lanserade produkter… Android & iPhone kommer fortsätta dominera, och WP8 kommer inte passera 5% i marknadsandel de närmsta åren, det är i alla fall vad jag tror (även om operativet förtjänar en större andel, och i grunden är minst lika bra som övriga mobila OS).