Nu har jag spenderat drygt en vecka i USA med familjen, det har gjort att min bevakning av den svenska börsen varit mycket bristfällig. Jag har följt några innehav lite, men på det stora hela har jag haft semester från Börsen. På den amerikanska börsen har jag haft lite bättre koll.

Google kom ju med en rapport som egentligen inte var dålig, men man har valt att satsa på nyanställningar och marknadsföring av sina tjänster under 2011. Detta har sänkt aktien rejält, och jag tycker absolut aktien är köpvärd på sikt på dessa nivåer.

Apple släppte ett grymt resultat, men svagare guidning än väntat, alla andra bolag hade gått ner på den nyheten, men inte Apple, den aktien gick upp istället. Upphör aldrig att förvånas över den aktien faktiskt. (Tråkigt att man inte har den bara…).

RIM släppte sin Playbook (deras Tablet) den 19: april. Jag köpte själv den på kvällen den 19:e. Pratade en stund med killen på Best Buy, alla 64GB hade tagit slut direkt på morgonen, alla 32GB var slut innan lunch och den 16GB jag köpte på kvällen var den näst sista. Han tyckte att efterfrågan hade varit bra och många hade frågat om den. Enligt olika rapporter så lär RIM ha sålt 40-50.000 plattor första dygnet, vilket får ses som en bra början.

Är då Playbook en bra tablet? Om man gillar att surfa, definitvt JA! Browsern är så överlägsen Samsung Tab & iPad så det blir nästan löjligt att jämföra. Browsern är grym, tar all Flash-film och alla hemsidor i ett nafs. Är mycket imponerad över browsern faktiskt. Snabb, renderar sidorna korrekt, visar allt innehåll, kort sagt – en komplett webb-upplevelse.

Vill man spela? Ja då är iPad överlägsen. Playbook har inte så många spel än (men det ryktas om en stor speltitel som ska släppas nästa vecka…Kan inte avslöja vilken). De spel som Playbooken har är dock riktigt bra. “Need for Speed” bland annat, riktigt bra och snabb grafik.

Android då? Inte en chans… Visst, det finns många appar, men med Playbook når du deras riktiga hemsidor snabbt och effektivt. Skulle aldrig köpa en Android-platta efter detta… (min Samsung Tab får bli Spotify-spelare därhemma).

Aktien då? Ja, mitt insteg har självklart kommit lite tidigt, kunde köpt billigare nu, men vidhåller att aktien är undervärderad, kraftigt undervärderad. Vi får väl se, nästa vecka är det kapitalmarknadsdag och Blackberry World Congress (som jag kommer delta på), där kommer säkert en del nyheter. Långsiktigt ska aktien upp från dessa nivåer, men det kan ta tid, förtroendet för aktien är av någon anledning lågt på marknaden, och det enda man kan göra är som Lazaridis sagt (VD), “Vi får väl visa dem att de har fel”.

Imorgon/idag är det jobbdag i Sverige och börsen är öppen som vanligt. Jag kommer sova vid börsens öppning, ligger lågt med kommentarer inför veckan som komma skall, men ha koll på Precise Biometrics. 28/4 är sista dagen om man vill vara med i nyemmissionen.

Sov gott mina aktievänner!

Andreas

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.


Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x