Vi slutade dagen precis över vattenytan efter en ganska lugn dag. Igår var det ju hausse på börsen, och det var ju ganska väntat efter den kraftiga nedgången som var innan dess.

USA verkar just nu vända ner, men det är inga stora förändringar på index. Alla väntar ju på Obamas jobb-paket som ska presenteras ikväll (dåligt påläst angående tiden, men tror det är efter stängning i USA?). Innan vi vet vad talet innehåller så kommer säkert börsen vara avvaktande. Frågan är om börserna kan ralla på Obamas tal? Det lär ju bli satsningar inom infrastruktur och bygg-sektorn. Det kommer ju säkert vara ett klassikt “val-tal” eftersom det nu är ett år till presidentvalet, och från och med nu så ändras sannolikt retoriken och taktiken i samband med alla framträdanden. Kritiken mot jobb-paketet kan säkert också väntas bli tuff från republikanerna? Jaja, vi får se vad Mr O säger om några timmar.

Europa – försiktigt positiv…

Ja, ECB har pressat Italien, och Berlusconi verkar ju, i alla fall just nu lyssna… Det är mycket positivt om vi får igenom hela det ursprunliga paketet, och gärna lite till..

Grekland, ja där är ju nedgången kraftigare än väntat, men anar ändå lite positiva signaler från Aten.

Bankerna?

Mycket prat om dollar-exponering och likviditetsbrist. Blir det värre i sydeuropa så kommer bankerna att ligga riktigt risigt till, även de svenska. Dock tror jag att vi är väl förberedda här uppe i Norden, och bankerna klarar säkert stressen. Tror däremot att det kan öppnas otroliga köplägen i bank-aktierna, och då kommer i alla fall jag köpa! Vi får se, men behåller lite likviditet reserverad för bank-sektorn. Tycker den är en av de mest intressanta på svenska börsen just nu faktiskt.

Precise håller sig kvar runt 1,50kr. Hade faktiskt förväntat mig att den skulle falla tillbaka ner mot 1,40-1,30kr, men köpintresset finns kvar. Spännande. Följer utvecklingen noga och hoppas på nyheter runt NID eller US GOV snart. Dock ska man ha respekt för tiden, det är långa processer Precise jobbar med.