USA avslutade dagen positivt, och förutsättningarna för en bra start imorgon är goda. Dow Jones stängde för första gången sedan Juni 2008 över 12000 punkter, vet inte om de tekniska experterna har kommentarer på det, men så jämna tal brukar utgöra stöd/motstånd, så lyckas vi etablera oss över denna nivå så är det sannolikt positivt rent tekniskt och psykologiskt.

Imorgon väntas Electrolux presentera ett resultat för Q4 på 1.754 MSEK, resultat före skatt väntas bli 860 MSEK, och utdelningen förväntas ligga på 6kr, samt en extrautdelning på 13,50kr. Vi får väl se, jag ligger lågt, jag trodde att H&M skulle överraska positivt men det gick ju inte så lysande, så inför morgondagen ligger jag lågt i mina analyser. Jag tror dock på Elux långsiktigt, och bolaget är överkapitaliserat, sen kan man diskutera vad man ska göra med pengarna, utdelning är ju bara ett sätt att skifta ut pengar, återköp, eller uppköp av konkurrenter kan vara andra sätt att öka värdet långsiktigt för oss aktieägare.

I övrigt så tog ju Alliance Oil ett litet skutt upp idag på cirka 4%. Mycket trevligt! Även RIM gick upp idag efter några dagars tillbakagång.

Rekar under dagen

PA Resources: Denna var mest spännande tycker jag. Goldman Sachs köprekar aktien med en målkurs på 9.90kr (förutsatt ett oljepris på $100 i snitt under 2011). Denna aktie har ju verkligen åkt berg o dalbana senaste tiden. Hoppas att den nu bestämt riktning och fortsätter uppåt.

Affärsvärlden köprekar Betsson i morgondagens tidning (enligt Direkt). En direktavkastning på 6% och en årlig vinsttillväxt på 10-15% motiverar köp, dessutom handlas aktien med rabatt mot andra sektor-kollegor.

Clas Ohlson får en avvakta rekommendation av Affärsvärlden. AV tycker att det finns bättre alternativ i sektorn. Bolaget tyngs av kraftig expansion och därmed sänkta marginaler. (Min kommentar: På sikt bör ju dock expansionen betala sig, så långsiktigt tror jag på aktien i alla fall).