Vilken dag! Lämnade Karlskrona vid 12-tiden, då låg börsen på cirka +1,5% (i alla fall sist jag kollade). Väl i Kalmar och efter ett besök på Mediamarkt så kollade jag telefonen, och det stod ner 0,9% på OMXS30, trodde det var fel, loggade in i depån och såg att allt hade rasat… Ja vad ska man säga? Intressant är det i alla fall. Har som sagt inte varit på hemmaplan, så har inte hunnit agera så mycket på dagens händelser, men passade på att köpa lite Hexagon på 126,90 vid stängning, dock inte till sommarportföljen som är fullinvesterad.

Sommarportföljen har faktiskt klarat sig bra idag, New Wave slutade upp och dollarförstärkningen täckte i princip fallet i kursen i RIMM. RIM släpper för övrigt nya telefonerna den 3 Augusti i Toronto. Aktien brukar alltid gå upp på dessa releaser, även om de är kända redan innan. Undrar lite om RIM började sina återköp idag också, kursen tog en brant kurva uppåt vid 20.30 ungefär. Ska bli intressant, de brukar pressreleasa när de handlat i några dagar. Vi får se om vi ser en liknande rörelse imorgon.

USA då? Ja statistiken var ju urkass! Och pajasarna i kongressen bråkar ju fortfarande, men hoppas att de röstar igenom det inatt svensk tid så man vaknar upp imorgon till en något stabilare börsdag… Nu ska jag sova, imorgon hoppas jag på sol, värme och blåa index… God natt!

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.