Vilken spännande börsdag! Vi inledde svagt ned, för att snabbt vända upp, sedan ner igen och i slutet av dagen kraftigt upp. En mycket tradingvänlig dag! Dock har jag följt börsen på avstånd idag.

Meda – ett av mina absoluta favoritbolag rapporterade idag. Strålande siffror och en ljus framtid målades upp. Marknaden skickade upp kursen nästan 12%, det var på tiden, och jag tror aktien står över 100kr inom ngn månad om börsen i övrigt inte faller ihop fullständigt.

Även Swedish Match släppte en rapport som föll marknaden i smaken. Dagen slutade med cirka 6% upp på en börs där de flesta OMXS30 bolag i övrigt var svagt ner.

Nu ikväll har USA vänt ner, och jag tror det är upplagt för ett test av stödnivån runt 1318 imorgon förmiddag om inget oförutsett inträffar. Samtliga amerikanska index stängde väldigt nära dagslägsta. Anledningen var lite “hök-aktiga” kommentarer i senaste FED-protokollet som släpptes 20.00 svensk tid. Tillgångsköpen ska fortsätta minskas i samma takt som tidigare och de börjar diskutera en ändrad räntebana när arbetslösheten sjunker under 6,5% (vilket den kommer göra redan nu under våren). Höjda räntor = fallande börs (i alla fall när nyheten om möjligheten till detta kommer).

Generellt så säger min mage att fallhöjden just nu är ganska stor, och risken är stor att vi fått en lägre topp runt 1342-1345. Tror vi behöver spräcka den nivån i närtid för att inte siktet ska ställas in på 1280 eller ända ner till 1250. Men vi får se. Spännande öppning blir det imorgon i alla fall!