Utdelningen i Tele2 på 27 SEK i år är stor, mycket stor. Större än någon analytiker kunnat gissa. Aktien står samtidigt i knappt 150 SEK. Det ger en direktavkastning på knappt 20%! Samtidigt höjer man den ordinarie utdelningen till 6 SEK från 2011.

Om vi nu köper in 1000 Tele2-aktier för 150kr/st (investering 150.000 SEK).

= Vi får tillbaka 27.000 SEK i utdelning under våren.

= Aktien faller tillbaka cirka 30 SEK ner till 120 SEK.

= Utdelning 6 SEK from nästa år.

Detta ger i så fall en aktie med en rörelsemarginal på upp mot 20%, som är exponerade dels mot “trygga” Norden, “spännande” Ryssland osv, samt har en direktavkastning på 5% (6kr i utdelning och en aktiekurs på 120kr). Jag tycker faktiskt Tele2 är ett bra alternativ även långsiktigt. Ett alternativ kan vara att gå in kortsiktigt i aktien, för att aktien ska upp är det väl ingen tvekan om egentligen?

Det är många som vill in i aktien innan det är dags för utdelning, och en uppgång på 10-15% är fullt möjlig fram till April. Nedsidan är kraftigt begränsad, nästan oavsett vad som händer på Börsen?

Kommentarer? Jag har absolut inte tänkt klart gällande Tele2, har dock köpt en liten post i bolaget idag, måste dock analysera situationen bättre innan jag går in med mer kapital. Men kommentera gärna! 


Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Jag sitter själv med en post i Tele2. Kommer inte öka vid denna kurs men självklart kommer jag behålla.

126,20 gav jag för mina aktier i Tele2

Anonymous
10 years ago

Hej

Läst din blogg nu några veckor och den är intressant och lärorik! Dock är jag bara 20 år men skulle vilja lära mig lite mer basic om aktier, något tips på en nybörjarbok? För de är en del ord jag inte riktigt hänger med på.

Är det någon ide att investera ca 10-20 000 kr i något bolag om jag läser på och skulle vilja satsa lite ? Eller är jag för ung!? :) Siktar långsiktigt.

Tack och fortsätt med den bra uppdaterade bloggen!

Anonymous
10 years ago

Jag har gjort motsvarande analys och jag drar samma slutsats som du gör, men när någonting verkar för bra så blir jag ändå lite tveksam.

Anonymous
10 years ago

Ja, vad händer efter en så stor utdelning? Att värdera hur pass trygg en aktie är på lång sikt är alltid svårt. Vid jämförelse med de flesta aktierna på stockholmsbörsen tror jag dock Tele 2 kommer att stå sig gott. Så visst, köp och behåll!

Anonymous
10 years ago

Kommer att tele2 B att fortsätta sjunka?
Jag är lite skeptisk på ifall jag ska behålla mina tele2-aktier om det är så att de fortsätter nedåt efter den gigantiska dippen med 20%.
Är det värt att sitta kvar med dem eller riskerar jag att förlora ännu mer?

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x