Imponerande! Axis rapport idag är mycket stark. Bolaget växer och marknaden växer snabbare än väntat. Man har rekryterat många nya på sälj & marknadssidan och framtida potential är fortsatt stark. Axis har i många år varit en uppköpskandidat, och dagens rapport lär inte göra potentiella intressenter mindre intresserade. Riktigt kul att se att ett Lunda-företag går så otroligt starkt! (Aktien har tagit ett skutt idag, dock är jag osäker på hur mycket mer aktien har att ge kortsiktigt. Långsiktigt kan det fortfarande vara ett bra köp).

Net Insight! Jag säger bara “WOW”. Ytterligare en större order. Ett av problemen Netinsight haft senaste åren är att många av ordrarna varit relativt små, men nu börjar det hända grejer. Dagens order är värd över 10 MSEK i första fasen, och första fasen är bara cirka 15-20% av den total leveransen. Det innebär att man “säkrat” ordrar från en och samma kund på upp mot 40-50 MSEK (minst!) kommande 12-18 månader. Jag tror Netinsight är uppköpta innan året är slut. Detta är en riktig framgångssaga, och DTM verkar “segra” till slut. Är mycket imponerad över hur detta bolag styrs. Management-teamet är riktigt vasst!

I övrigt ska ju Obama spara pengar (på tiden kanske…?), vi får se hur det påverkar USA på kort & lång sikt, vi vill ju inte bromsa takten, men underskottet är ju så stort så det är svårt att överblicka, spar-reformerna kommer verkligen i elfte timmen…

Leif Johansson valdes till ordförande i Ericsson på stämman idag. Kul. Hoppas att han kan bidra med sitt internationella nätverk och framför allt, sin erfarenhet från Kin, Latinamerika och USA.

Imorgon har Svanvergs BP stämma, och vi får väl se hur länge han får sitta kvar i ordförande-stolen. Storägarna i form av pensionsfonder i England är starka.

Både SAAB Automobile och Relacom har problem med pengar. i Relacom-fallet blev det Nordea som tog över ägandet tillsammans med några bank-kollegor. Altor framstår som den stora förloraren. Konstigt att man inte kan få ordning på Relacom. Intressant att se vad Nordea gör. Börsnotering när man sänkt kostnaderna och fått ordning på bolaget? SAAB Automobile är jag tveksam till (tyvärr), man får säkert in ryska pengar nu, men hur länge varar de? Och vad händer nästa gång man behöver kapital? Nej, jag är ytterst tveksam.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.