Svårt läge på Börsen…

Upp närmsta tiden, eller ner? Det känns som att vi närmar oss en nedgång, samtidigt så får vi hoppas att rapporterna går i samma riktning som Scanias omvända vinstvarning idag! Dessutom dämpar kommande utdelningar viljan att stiga av för tidigt… Men efter rapporter & utdelningar är avklarade är det nog dags att på allvar snegla på BEAR…

Själv är jag belåten med Olas uttalande (VD för Hexagon) igår, han tror på en stark framtid för bolaget och är imponerad av tillväxten i Kina… Jag ökade mitt innehav med 10% i Hexagon idag.

Trelleborg fortsätter få köprekommendationer, idag var det Swedbank som köprekar upp till 60kr. Jag ser fram emot rapporten och hoppas man överträffar marknadens förväntningar, då kan vi ha en riktigt trevlig resa framför oss!

Ett nytt innehav i depån är Nokia. Jag har plockat in aktien på 109kr. Nokia är världsledande på mobiltelefoner, även om iPhone, Blackberry och Android är på frammarsch i västvärlden, är Nokia överlägsna i många tillväxtländer. Nokia har exempelvis 60% marknadsandel i Indien… Det är det som fascinerar mig, hur “fel” analytikerkåren ibland kan ha… Nokia har bevisligen samma strategi som RIMM/Blackberry, dvs satsa stort på billiga smartphones med fokus på tillväxtmarknader. Det får båda två stryk för nu, och handlas med rabatt pga det, inom några år kommer förhållandet att vara det motsatta, och den strategin kommer vara värd ett premium… Men men vi får se, jag har plockat in en mindre post i portföljen i alla fall. Målkurs 120kr på några veckors sikt. (Goldman Sachs, Citigroup mfl köprekar aktien upp till cirka 130kr).

Nu börjar rapportperioden på allvar, och peppar peppar, jag hoppas på bra siffror!!

Tillägg… Jag har dubblat innehavet i H&M igen efter förra veckans försäljning. SEB köprekar med målkurs på 575kr, och jag gillar verkligen 2040.se som har skrivit ett mycket bra inlägg, Klicka här för att läsa

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. På CMC Markets kan du handla med både råvaror, valuta och aktier på flera av världens börser.


Kommentarer

kommentarer