Börsen är minst sagt orolig, efter nedgångar både i torsdags & fredags så ligger flera av mina innehav på minus. Inte minst PA Resources och Kungleden. Jag har tappat 6% på PA Rescources och 7% på Kungsleden, på bara några dagar. Detta visar tydligt hur nyckfull börsen är i dessa dagar.

Även H&M som krossat förväntningarna flera gånger i år har backat ordentligt, 1,9% bara i fredags.

Så… Är det då läge att minska risken och innehaven i portföljen, eller är det rent av köpläge? Ja, det är självklart ingen som vet svaret på det, men jag är av inställningen att för långsiktiga investerare så är det fortfarande läge att köpa. Kortsiktigt kan dock Börsen falla ytterligare.

Min taktik kommande veckor blir därför…

att minska risken genom att sälja av en del (jag har redan i torsdags avyttrat RIMM) och la in en säljorder på AstraZeneca i fredags som dock inte gick igenom, men också att passa på att öka i långsiktigt bra innehav, och då tänker jag allra mest på H&M. Det är en otroligt spännande aktie med hur mycket potential som helst, fortfarande!

Min magkänsla sa mig att denna nedgång skulle komma, jag trodde att den skulle kommit tidigare, och låg därför negativt placerad med ett stort innehav i XACT BEAR. Det är absolut en intressant placering nu också, men jag vill i så fall vänta på en liten rekyl uppåt.

Blir det tubulens med PIIGS, USA och ett avstannande Kina i höst så kan det bli rejält rörigt på börsen, i alla fall kortsiktigt, då kan det vara bra att ligga kort i marknaden, men en sak är säker, när det väl vänder, i höst, vinter eller våren 2011, då kommer det att gå undan, och då finns det många procent för börsen att klättra! Jag kan mycket väl tänka mig att vi 2011 får se index överstiga 25% i värdeökning! Jag tror på “tidernas rally” nästa år om vi får en liten sättning här under hösten.

Inför morgondagen ligger jag lågt, men som sagt, jag kommer fortsätta minska risken i portföljen, men samtidigt passa på att öka där jag finner det lämpligt.