Vilek ntråkig börs idag :-( Arbetslöshetssiffrorna vid 14:30 (kom inte förren 14:31) var sämre än väntat, nästan dubbelt så höga som förväntat… Det gjorde att börsen som fram tills dess låg på cirka 0,6% plus föll tillbaka kraftigt. Dagen slutade -0,8% och min portfölj följde med ner. Ljuspunkterna var RIM & BP som båda gick bra i USA nu ikväll. USA-börserna återhämtade mycket av dagens fall sista timmarna, och måndagen bör innehålla en rekyl uppåt igen (tror jag i alla fall).

Det man dock bör göra, är att ta sig en funderare runt alla makro-siffror som trillar in nu, det ser verkligen inte ljust ut överallt… långt ifrån… Dock fortsätter bolagen att leverera bra rapporter. Det håller ett tag till, men frågan är återigen, hur uthållig är uppgången?

Karo Bio åkte in i portföljen idag, dock bara med en väldigt liten post. Jag hoppas kunna fiska upp lite fler aktier framöver, men idag började jag med en liten liten post i alla fall. Bolaget kan mycket väl lyckas bra framöver, och det är en spännande krydda i en bred portfölj. Jag har också gjort mindre justeringar i AstraZeneca & Nokia, i båda har jag avyttrat mindre delar av innehaven för att inte få upp min totala exponering för mycket. Jag vill inte ligga fullinvesterad i detta lite osäkra klimat.

Securitas är ett mycket välskött bolag, idag nådde man inte upp till förväntningarna, och dagens nedgång på 4% kan mycket väl visa sig vara ett ypperligt köpläge för den långsiktige. Jag har dock inte hunnit läsa så mycket idag och får återkomma när jag kikat närmare på rapporten.

Eniro verkade ta en “mellandag” och föll 5%, det var väl nästan bra det, annars hade nog många börjat undra om hemligheter läckt ut på stan… Men men, det är väl ett gäng traders som leker med oss övriga och styr aktien bäst de vill… Vi får se hur “action-aktien” Eniro utvecklar sig på måndag… Upp, eller ner? Säkert 5-10% i någon riktning i alla fall :-)

Nu är det i alla fall helg, och det blir karuseller på Liseberg som gäller i helgen, i alla fall imorgon lördag, så då blir det lite avkoppling från Börsen, P/E-tal osv :-) Men återkommer under helgen med artiklar om jag springer över något intressant! På återseende!