Så, en summering av dagen också, jag valde att inte hoppa in i oljan, och det är jag glad för, den har ju fortsatt ner under dagen. Jag har faktiskt legat helt stilla idag, inga transaktioner alls. Börsen som helhet gick hyfsat, och jag tror att det blir rejält drag uppåt snart om rapporterna börjar trilla in i rätt riktning.

Research in Motion drog över 3% i USA, det skrivs mycket om att RIMM är extremt lågt värderade, de är värderade till p/e 13, samtidigt som Apple exempelvis är värderade till ett p/e på 27. Även om Apple är väldigt framgångsrika så är RIMM världens snabbast växande företag, och denna värdering kommer inte att bestå långsiktigt.

Jag funderar faktiskt på att föra över mer pengar till CMC Markets i veckan och lägga mig lång i RIMM där. Alternativt gör jag det i min Nordnet-depå. RIMM kan mycket väl stå i $100 vid årets slut.

Just det lite längre perspektivet är intressant just nu, Börsen är svår att tolka, och vi är inte inne i någon klockren upptrend längre, det gör att det sannolikt lönar sig att ligga lite längre i innehaven, och det planerar jag göra, bland annat i New Wave som jag nämde i en tidigare artikel.

Innehaven just nu…

Korta portföljen (Nordnet)
New Wave Group
Trelleborg B
Clas Ohlson
Telenor

Långa portföljen (Avanza)
AstraZeneca
Tele2
Kinnevik
Industrivärden
Investor
Electrolux B

Tradingportföljen (CMC Markets)
Helt likvid