Så var resultatet av stresstesterna av Europas banker klart. 91 banker testades och 8st klarade inte kraven på 5% kärnprimärkapitalsrelation. Dock har 5 av se 8 bankerna redan vidtagit åtgärder som bedöms tillräckliga. Detta var positivt för den kortsiktiga trenden på marknaden. Långsiktigt  kan man säga att 16 banker ligger mellan 5-6% i kärnprimärkapitalrelation (vilket sjukt långt & krångligt ord!!), skulle ett scenario som är värre än det som EU testat nu (exempelvis en betalningsinställelse i Grekland) så kan mer än 20% av Europas banker ligga riktigt risigt till.

Det är alltså ytterligare en “snäll” test upplever jag det som. Vi har riktigt stora problem långsiktigt i Europa, men kortsiktigt borde börsen slappna av lite av detta. Obama har också hållit en presskonferens och USA-börserna verkar ta emot den positivt. Vi får se, turbulensen lär fortsätta in i nästa vecka, men chansen för en bra start på veckan känns just nu ganska god i alla fall.

Trevlig helg!

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.