Stopp-lossar & RIM…

Haft en del stopplossar som rykt denna veckan. Både BP & Alliance Oil är sålda. Däremot har Millicom, Tele2, Ratos levererat bra uppgångar. Jag höjer dock stopploss hela tiden just nu eftersom jag fortfarande är lite osäker på makro-läget.

RIM har jag dock (mot bättre vetande) ökat ytterligare i. Bolaget är nu värderat till p/e 8 på innevarande räkenskapsår, en kassa som motsvarar drygt $7 per aktie (aktien står i $56). P/E 8 som bolaget är värderat till gäller om analytikernas snittprognos uppfylls. Boalget själva har en förväntad EPS på $7,5 vilket skulle innebära att dagens p/e är ännu lägre. Jag säger inte till dig att köpa, jag säger bara att jag tycker aktien ser billig ut…

Enligt IDC tror de RIM behåller sin marknadsandel under 2011, på en marknad som växer med 50% i volym. Det innebär att RIM kommer sälja 50% fler telefoner & tablets i år än förra året. Sannolikt innebär också det att vinsten följer med uppåt… Men vi får se. Långsiktigt (2015) räknar analytikerna med att RIM har 13,5% av världsmarknaden på smartphones, hur många terminaler säljs mellan nu och 2015? Hur stor är volymen per år 2015? Jag har oerhört svårt att se att aktien kan bli mycket billigare?

Tar tacksamt emot kommentarer! Jag är rädd att jag gått o “gift” mig med aktien, och självklart kan jag inte mer än en nästan enig analytiker-kår, men jag tycker verkligen de är ute och cyklar…?

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.


Kommentarer

kommentarer