Haft en del stopplossar som rykt denna veckan. Både BP & Alliance Oil är sålda. Däremot har Millicom, Tele2, Ratos levererat bra uppgångar. Jag höjer dock stopploss hela tiden just nu eftersom jag fortfarande är lite osäker på makro-läget.

RIM har jag dock (mot bättre vetande) ökat ytterligare i. Bolaget är nu värderat till p/e 8 på innevarande räkenskapsår, en kassa som motsvarar drygt $7 per aktie (aktien står i $56). P/E 8 som bolaget är värderat till gäller om analytikernas snittprognos uppfylls. Boalget själva har en förväntad EPS på $7,5 vilket skulle innebära att dagens p/e är ännu lägre. Jag säger inte till dig att köpa, jag säger bara att jag tycker aktien ser billig ut…

Enligt IDC tror de RIM behåller sin marknadsandel under 2011, på en marknad som växer med 50% i volym. Det innebär att RIM kommer sälja 50% fler telefoner & tablets i år än förra året. Sannolikt innebär också det att vinsten följer med uppåt… Men vi får se. Långsiktigt (2015) räknar analytikerna med att RIM har 13,5% av världsmarknaden på smartphones, hur många terminaler säljs mellan nu och 2015? Hur stor är volymen per år 2015? Jag har oerhört svårt att se att aktien kan bli mycket billigare?

Tar tacksamt emot kommentarer! Jag är rädd att jag gått o “gift” mig med aktien, och självklart kan jag inte mer än en nästan enig analytiker-kår, men jag tycker verkligen de är ute och cyklar…?

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.


Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
9 years ago

Vad heter RIM aktien och vart handlas den?

Anonymous
9 years ago

Handlas på Nasdaq, tickern är “RIMM”.

Kan följas här
http://finance.yahoo.com/q?s=rimm&ql=1

/andreas

Anonymous
9 years ago

Jag har börjat följa RIM lite sen du började haussa den. Har dock inte köpt nån post än, vill inte ta förhastade beslut utan vill följa bolaget ett tag först. Det kan jag i detta fallet vara glad för:-)
Utan att ha gjort nån beräkningar tror jag mer och mer på att RIM kan ha en bra chans att tjäna mycket pengar trots hård konkurrens framöver. T.ex. vill många amerikanare ha riktiga tangentbord på sina telefoner vilket RIM ju är starka på. Androidstödet lär också innebära ett rejält lyft för dem.
Problemet är ju dock som alltid bara att avgöra vid vilken värdering aktien är köpvärd. Marknaden tenderar ju att överreagera så det är fullt möjligt att den har en bit kvar till botten. Men som långsiktig placerare känns potentialen bättre och bättre. Jag undviker dock att köpa fallande knivar så jag vill åtminstone se lite mer stabilisering innan jag köper. Men att sälja i nuläget skulle jag inte gjort om jag redan ägt aktien.
//Lasse

Anonymous
9 years ago

Jag håller med om att aktien ser billig ut, men det kan även Nokia framstå som i dagsläget. Anledningen till att båda dessa bolag värderas så “lågt” (åtminstone mätt i P/E) tror jag beror på att marknaden är rädd för att det kan svänga otroligt snabbt och Googles Android är en stor anledning till detta. Om det vill sig illa för SEMC, RIM, Nokia mfl kommer de flesta telefontillverkare att vara kinesiska 2015 och då behöver inte dagens värderingar vara låga utan t o m höga. Personligen tror jag inte att det kommer att bli fullt så illa och jag tror att RIM kan vara ett bra köp, men jag hade nog inte vågat stoppa in så mycket pengar som du har gjort. Å andra sidan så känner du branschen och det gör inte jag. Lycka till! Kul att du skriver om bolag som inte får så mycket uppmärksamhet i annan svensk media.

Anonymous
9 years ago

Tack för bra kommentarer Charlie & Lasse. Nej, som jag skrev så har jag köpt mer mot bättre vetande… Tror dock på ett uppsving i slutet av April/början av Maj i samband med Blackberry World, nya terminaler mm. Men kommer efter det att minska innehavet igen.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x