Så har 2013 passerat revy, och 2014 har redan hunnit bli några dagar gammalt. 2013 kan vi se tillbaka på och konstatera att det var ett mycket bra år på börsen. OMXS30 slutade över +23%. Det är långt bättre än vad jag trodde, men jag har ju haft fel förr :-)

2014 tror jag har möjlighet att inleda positivt, men jag tror inte vi adderar ytterligare 20% upp i år också, tror snarare på att vi får se en korrigering framåt Februari-Mars när rapporterna börjar komma in och de visar på sämre tillväxt än väntat. Det är många aktier som stigit mycket, i vissa fall kanske lite väl mycket?

2014 blir också ett spännande år för bolag som Arcam, Precise, Sintercast med flera. Precise har ju en del att leverera, inte minst till dem som steg in i ren riktade emissionen på över 3kr någon vecka innan Marschall sålde hela sitt innehav… Och därefter fick sparken. Oavsett vilket så tror jag fingeravtryck slår igenom under 2014 på mobila terminaler, om det fungerar tillräckligt bra, annars blir det årets flopp…

Det som jag letar efter i år är spännande bolag inom “wearables”. Dvs prylar vi bär på oss som kollar puls, steg och diverse värden. Den “personliga hälsotekniken” kommer vara mycket spännande att följa under 2014.

Jag tror att om man ska lyckas 2014 så måste man vara duktig på cherrypicking, och i vissa fall kanske plocka hem vinster. Det är aldrig fel att plocka hem vinster.

Med hopp om ett gott 2014!