Fabbe, tack för tipset ang kaffe, ska kolla närmare på det.Har idag gjort mitt första köp på CMC Markets, tänkte testa lite och köpa 10st certifikat i Crude Oil. Det “roliga” i kråksången är att de 10st kostade cirka $82.000, dvs cirka 600.000kr. Och jag har bara 15.000kr insatta på depån… Jag trodde att det var en liten chanspost, men det visade sig snabbt att det handlade om betydligt mer än så… Jag kom dock in på en bra nivå, precis vid $81.00 (har dock tappat några cent nu), tror att oljan tar ny fart kommande vecka när industrin kommer igång och marknaden börjar vakna till liv igen. Jag kommer dock ha noggrann koll, och går oljan under $80,80 så säljer jag (det för stora) innehavet.

Anledningen till att jag lyckades köpa för så mycket är att man kan belåna sina innehav upp till 99% om man handlar med olja. Det är upp till 90% för samtliga aktier. Detta är både extremt kraftfullt, och extremt farligt! Denna typ av handel ska/får inte bedrivas av personer som inte följer börsen väldigt noga. Man bör ha flera års erfarenhet av trading innan man handlar med stora belopp i CFD:s. Man kan dock välja att handla för små belopp, och på så sätt lära sig, det är så jag tänker göra framöver, dagens inhopp i olja blev betydligt större än jag hade tänkt mig :-)

Jag har köpt in 1800 PARE i min korta portfölj, jag använder dagens rekyl för att komma in och vara med på resan upp mot 31kr som är nästa motståndsnivå. Jag har nämnt PARE flera gånger senaste veckan, och nu var det alltså dags.

Jag har också avyttrat 1000 Swedbank på 72,60kr, det blev en liten vinst, men aktien känns inte speciellt het för närvarande. Väljer dock att ligga kvar med 1000st tills vidare.