Söndag kväll, VM-finalen mot Finland är inledd. Eurovision igår avklarad med en klart godkänd tredjeplats för Sverige. Och solen, solen har lyst på himmeln hela helgen i princip, skönt! 

Jag har varit ganska inaktiv på börsen senaste månaden, och har fortfarande svårt att hitta någon ordentlig riktning. Hälften av alla analytiker och “proffs” varnar för en skakig resa framåt, medans andra hälften talar sig varma för att börsen ska stiga upp mot 10% från dagens nivåer… Tycker läget är mycket svårt att förutse. Bolagsvinsterna går ju i helt rätt riktning, samtidigt tycker jag att makro fortsätter spöka. Grekland har återigen hamnat på löpsedlarna, Libyen verkar bli en utdragen kris, och spridningen till övriga mellanöstern är fortfarande möjlig & i vissa fall trolig.

Diamyd slutade ner ungefär 87% i veckan, en mycket dyster vecka för många småsparare som förlorat hela sitt sparkapital.

För egen del är det ju postivt att H&M insiders fortsätter handla. Aktien har ju faktiskt gått upp lite senaste veckorna. RIM fortsätter gå ner 1% per dag, undrar hur länge de ska göra det :-). Jag ligger rejält back på den investeringen. Har ett snitt på $57. Har dock minskat ytterligare i veckan. En dålig investering tenderar ofta att vara en dålig investering en lång tid. Dock är jag fortfarande övertygad om att aktien kommer tillbaka, men det kan ta tid.

Betssons köp var riktigt lyckat. En klockren investering. Marknaden gillade ju också köpet. Undrar om inte Unibet också var med i processen? Nu har Betsson gått om Unibet i storlek. Minst sagt imponerande!

Utdelningssäsongen börjar lida mot sitt slut, många analytiker har ju trott att börsen kan backa en del när utdelningarna är utskiftade. Upp mot 10% har en del hänvdat. Vi får väl se. Rapporterna har ju i stort övertygat och borde ju ge stabilitet för en fortsatt uppgång?

Oljan och råvarorna. Oljan har ju åkt jojo senaste veckorna, och jag tänker inte ge mig in på att försöka förklara vad som händer, för de flesta reaktioner, oavsett riktning är överreaktioner. Tycker dock Alliance Oil ser billig ut. Tycker kassaflödet i Enquest ser aptitligt ut också, de kommer ju att generera mycket pengar de närmsta åren, frågan är om de inte är uppköpta innan året är slut.

Vi får se, nu dags för ny vecka. Sannolikt ligger jag still med portföljen. Kanske någon förändring, men på det stora hela är jag ganska nöjd med portföljen som den är.

ANNONS
Klicka här för att läsa med om CMC Markets och öppna konto. Köp Guld, Olja, Dollar, Euro, SEK osv. På CMC Markets är det enkelt att spekulera i både uppgång & nedgång. Köpa eller blanka aktier, valutor, råvaror. Handla instrument & aktier på börser över hela världen, dygnet runt.