Sitter o tar en kopp kaffe i förmiddagssolen, lyssnar lite slött på Kung av sand av Gyllene Tider, inatt löste (äntligen) Kalle Anka politikerna problematiken med skuldtaket i USA, jag har 4 veckor kvar på ledigheten (varav 3 veckor själv med sönerna), life is good alltså!

Men om vi återvänder till USA en liten stund… Vi var i USA i våras, det kostar en hel del att åka dit, och vi hade för övrigt väldigt roligt där, men nu vill vi åka dit igen, om man gör på det svenska sättet så sparar man ihop till en ny resa, gör vi istället som amerikanarna går vi ner i källaren och trycker nya pengar… Smart.. Jag tror vi kör på USA-modellen… Men hur länge håller det egentligen?? Deras statsskuld överstiger 100% av BNP i Januari/Februari 2012. Visst, de ska göra besparingar på många miljarder över en 10-årsperiod, men det är fortfarande alldeles för lite… USA-problematiken är inte löst med nattens överenskommelse, däremot kan marknaden hämta andan lite.

Det jag funderar över nu är främst, var ska nästa “kris” blossa upp från ingenstans?

  • Ska vi tillbaka till Grekland och oroas?
  • Cypern verkar vara på väg i helt fel riktning?
  • Portugal, Italien eller kanske Spanien?
  • Storbrittanien?
  • Holland verkar många bubbla om?
  • sänkt betyg för USA, från AAA för första gången någonsin?
  • Mellanöstern och de revolutioner som pågår där, nu främst i Syrien

Det jag vill ha sagt är inte att jag är supernegativ, men problemen är inte över, och inom 1-2 veckor har börsen börjat fokusera på nästa “krishärd”. Jag förhåller mig lite restriktiv med min inställning till Börsen även under Augusti. Jag kommer dock under Augusti avsluta sommarportföljen och börja investera i en långsiktigare portfölj som helt enkelt kallas “Portföljen” :-) Även den börjar med 100.000 SEK i kapital.

Nu ska jag ut i solen, och ikväll blir det fotboll, imorgon bad och däremellan lite börsbevakning. Önskar er alla en skön dag i solen (eller på jobbet för er som börjat jobba igen).