Då var det söndag kväll än en gång. Har inte hunnit skriva så mycket i veckan, spenderat största delen av min vakna tid på en konferens med kollegor & kunder. Mycket intressant. TelecomCity Catwalk 2011 i Karlskrona. Många intressanta talare.

Veckan har bjudit på en trevlig uppgång och många aktier har återhämtat fallet dessförinnan. Det är verkligen så, de som har tid att swingtrada nu i höst kan tjäna bra med pengar på svängningarna. Vi rör ju oss inom ett intervall som hållit i rätt många veckor nu, vilket gör möjligheterna att förutse kommande rörelser mer sannolika.

Några kommentarer om aktierna jag bevakar…

RIM/Blackberry. Som vanligt missade man sin egen guidning, jag valde redan för en vecka sen att sälja eftersom RIM tappat över 10% vid varje rapporttillfälle under 2011. Ville inte stå med svartepetter över rapportdagen en gång till… Planerar dock att köpa tillbaka snart när röken lagt sig. Jag tycker fortfarande aktien är mycket attraktivt värderad, om de får ordning på bolaget, vilket jag tror de får.

Precise Biometrics – aktien har rört sig lite upp och ner, svårt att se att aktien klättrar mycket högre utan nyheter. Samtidigt tyder väldigt mycket på att Precise Biometrics ligger helt rätt med sin teknologi. 

Exempel på detta är PIV-korten i USA. Bland annat vill man använda MoC på kommande hälso-kort. Läs mer i artikeln här.

Jag tror det kommer att hända mycket i biometri-branschen generellt de kommande åren, sen vem som vinner “kriget” i slutändan vet ingen, men företag som Precise kommer aldrig att själva bli riktigt stora, om de är framgångsrika köps de upp innan dess. Det tror jag i alla fall. 

Swedbank

Ja, aktien har gått som en raket senaste dagarna, efter att ha varit ordentligt nedtryckt. Jag tror (tyvärr) att de ska ner igen, jag vågar fortfarande inte öka i banksektorn, det känns fortfarande som att det kommer bli värre innan det blir bättre, men vi får se, långsiktigt är aktien klart köpvärd på dessa nivåer om det inte blir en gigantisk finasiell kris…

Veckan som kommer då?

Ja, tror vi börjar ner i alla fall. Många hade förhoppningar om att politikerna i EU skulle komma överens om något i helgen, men efter de uttalanden jag hört så verkar de flesta rejält bekymrade, och ingenting har ju egentligen lösts i helgen. Kritiken mot politikerna inom EU växer, och tyvärr verkar det som att ingen lyssnar, många har också problem med populariteten på hemmaplan, vilket gör handlingsförlamningen ännu större…

Rapporterna är bara någon vecka bort nu, och det är hög tid om någon ska vinstvarna, samtidigt tror jag det blir bra vinster även detta kvartal, dock kan nog framtidsutsikterna dra ner humöret rejält kommande månad… Men vi får se. En spännande period blir det i alla fall!