Så var det dags att summera första kvartalet 2010. Det blev ett (oväntat?) starkt kvartal på börsen. En uppgång som slutade på knappt 10% upp. De flesta aktier och sektorer har gått upp. En hel del drivet av starka rapporter, men också av höjda utdelningar och allmänt positiva tongångar från USA, räntemarknaden och den svenska konjunkturen.

Grekland har väl stått för kvartalets mindre trevliga ämnen, man kan ju konstatera att underskottet i den grekiska ekonomin är betydande.

Under kommande kvartal förväntar jag mig att blickarna vänds mot Spanien, Storbritannien och eventuellt något land till, Italiten kanske?

För egen del har portföljen gått hyfsat, jag har gått på en del mindre minor, men är oförändrad första kvartalet. Det är ju betydligt sämre än börsen som helhet, men har också legat i Bear lite för många gånger, och förväntat mig en rekyl… Jag tar nya tag inför Q2 som jag tror inleds starkt fram till rapport-säsongen, men sedan är jag högst tveksam till om detta rally kan fortsätta så länge till…?

RIMM släppte ju sin rapport efter stängning, I princip alla delar var bättre än väntat, antal nya kunder (4,9 jämfört med förväntat 4,7 miljoner). Bruttomarginal på över 43% jämfört med drygt 40% som var förväntat osv osv… Dock så sålde man “bara” 10,5 miljoner terminaler, och analytikerna hade räknat med 11 miljoner. Detta sänkte aktien 5% nu vid öppning.

Jag kan ju vara efterklok och säga att jag skulle inte köpt innan, utan efter rapport, men jag ligger kvar. Jag lyssnade på konferensen som var vid 23-tiden igår svensk tid, och den andades väldigt mycket optimism. Ett uttalande var bland annat “If you saw the roadmap you would be blown away…” Jag tror det kommer mycket nyheter närmsta veckorna, och ligger tryggt kvar med mitt innehav. Funderar faktiskt på att öka lite på dessa nivåer.

Angående Precise, och eventuella ordrar i USA så tycker jag ryktena som sprids är lite vaga. Visst finns det en order på ett antal läsare, men det står inget antal, ingen info om när de ska levereras osv. Dock så är Precise intressanta ändå, uppköpsryktet har inte lagt sig, och vi kan mycket väl se en stark uppgång kommande kvartal.

Återkommer under helgen med lite smått & gott :-) Tills vidare… Glad påsk!!