Spenderar några dagar i Spanien just nu, soligt, blåisgt, molnigt & regnigt om vartannat. På det stora hela en mycket skön påskvecka på varmare breddgrader. Men snart bär det av hemåt, och frågan är då, ska vi upp eller ner härifrån?

Spanien, Portugal & Grekland kommer väl vara i fokus även kommande månader… Det talar för att vi ska ner ytterligare?

Vad talar för uppgång då?

  • Många svenska bolag går bra, trots kriser i Europa.
  • Utdelningarna kommer nu i April/Maj. Brukar normalt hålla uppe kurserna.
  • Kan det bli mycket värre? Känslan av att vi redan varit nere på botten och vänt växer sig allt starkare.

Jag har ökat lite i H&M, i övrigt ligger jag fortsatt lågt. Tycker dock exempelvis Kungsleden börjar se attraktiv ut. Det finns förståss en pågående process angående deras skatter, och det kan självklart påverka bolaget kortsiktigt, men långsiktigt tycker jag de ser billiga ut. SEB har en målkurs på 51kr. Står idag i cirka 45kr.

Nokia får rejält med stryk idag! Ner drygt 15%… Jag har sagt det förrut, och säger det igen. Det är alldeles för tidigt att räkna ut Nokia. När Windows8 kommer så är det en helt annan spelplan än idag, deras Lumia-produkter är bra. Alla som köpt dem verkar nöjda (vad jag hört i alla fall), men är det tillräckligt för att konvertera Android & iPhone-användare? Tveksamt idag. Jag tror de behöver ytterligare ett år, och de är verkligen i behov av en lyckad W8-lansering av Microsoft. Men det gäller inte bara Nokia, det gäller hela industrin… Sugen på att köpa lite Nokia, men väntar någon vecka och ser vart kursen tar vägen först…