SAS började tisdagen med ett handelsstopp . Det var säkert många som blev oroliga, inte minst jag som ska flyga imorgon bitti… Konkurs? Vad händer med mitt flyg? Ja, de som investerat sina surt förvärvade pengar hade säkert andra tankar, men i detta fall så var ju stoppet utfärdat av Börsen & FI, inte av företaget självt på grund av rykten runt bolagets finansiering.

Det löste ju sig, och vid 11.30 återupptogs handeln, och eftersom bolaget släppte siffror runt resultatet som visade på en oväntad vinst så skickades aktien upp med över 10%. Att SAS ska fortsätta spara pengar är väl ingen skräll, men att eventuellt Eurobonus-programmet kan vara till salu är lite intressant. Cirka 2,9 miljoner svenskar är medlemmar, vilket är 1/3 av Sveriges befolkning, vilket självklart är värt mycket pengar. Frågan är bara hur det skulle fungera i någon annans ägo, hela tanken är ju ett lojalitetsprogram för SAS passagerare, som ger poäng och andra förmåner ju mer man reser. Klart skeptisk till en sådan försäljning, men bolaget måste ju självklart utreda alla alternativ.

PA Resources 

PARE verkar nu ha rejäla problem med finansieringen, en rekonstruktion verkar alltmer sannolik enligt en artikel i Dagens Industri idag. En rekonstruktion skulle sannolikt göra aktieägarna lottlösa, dvs aktierna blir värda 0kr. Det skulle vara otroligt många småsparare som skulle drabbas eftersom PARE varit en “småsparar-aktie” i många år! Hoppas det löser sig, men det ser mörkt ut, och visar tydligt att man som småsparare måste sprida risker, och försöka undvika högrisk-projekt i möjligaste mån…

Sintercast

SINT fick sin största order någonsin igår! Riktigt roligt! Tupy i Mexico ska använda CGI-tekonologi från Sintercast, i en volym som är betydligt större än tidigare. Sintercast ska leverera ordern i Q1 nästa år. SINT är numera ett bolag som visar vinst, och har börjat dela ut pengar till aktieägarna. Det är ett litet bolag, så varje order ger större & större vinster, kostnadssidan ökar inte nämnvärt. Mycket positiva nyheter för detta lilla guldkorn på Börsen!