USA stänger på dagshögsta, och fortsätter fredagens hausse! Detta bäddar för ytterligare en bra börsdag i Stockholm imorgon. Även idag var det ju positivt med över 2,5% upp på OMXS30.

S&P500 stängde på 1210 nu ikväll, många som är duktiga på teknisk analys har länge pratat om 1209 som ett viktigt motstånd. Nu räknas väl en stängning på 1210 inte som att man tagit sig förbi, man måste väl stänga 1% över eller liknande för att man ska räkna med att motståndet brutits, men om vi fortsätter upp i USA imorgon så börjar nog i alla fall en del tekniska indikatorer uppåt.

Jag är dock skeptisk, jag är glad för mina innehav gick bra idag, men jag tycker uppgången är bräcklig, man ska nog inte dra för stora slutsatser på denna uppgång, den kommer att följas av nedgångar, problemen är fortfarande inte lösta, även om ECB gjorde några positiva uttalanden idag runt ekonomin i EURO-området.

Precise Biometrics (har ett litet långt innehav i aktien) rusade 15% idag på ytterligare insiderköp. Precise kommer att få flera orders under hösten, inte minst från amerikanska offentliga sektorn (DoD, DoS mfl), aktien är mycket billig just nu, och jag funderar på att öka innehavet lite till. Aktien kan vid positiva nyheter lätt dubblera börsvärdet.

Nu får vi i alla fall glädjas åt en positiv börsdag, så får vi se vart vi ska framöver. Personligen kommer jag i alla fall köpa in BEAR imorgon som hedge om det börjar vända nedåt igen (vilket jag tror det kommer att göra, ordentligt).

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.