Så var jag nu utan BP aktier för första gången på en månad. Jag har analyserat läget fram och tillbaka i över en vecka nu, men kom till slut fram till att jag är nöjd med drygt 20% upp på investeringen. Jag sålde de sista 200 aktierna idag på $36.65. Jag anser att BP har god möjlighet att gå bra även framöver, speciellt när det nya borrhålet är på plats om några veckor, men risken för bakslag, och för ökande kostnader är också betydande.

Man kan tycka att aktien ska upp till sina gamla nivåer, men det är ju inte rimligt längre, dels så kommer skadestånd och processer kosta mycket pengar i flera år, dels kommer säkert många stora fonder på sikt att minska innehaven i BP, de tvingas ju också sälja av tillgångar som skulle bidra till kassaflöde och vinst kommande år. Att BP om ett år står högre än idag är sannolikt, men i en turbulent marknad kan aktien får rejält med stryk än en gång, och då kanske jag återkommer som ägare.

Tills vidare lägger jag de pengarna vid sidan om marknaden och inväntar en större rekyl kommande veckor.

Jag har även idag ökat i Bear, idag köptes det in en post på 27,40 lite tidigare idag. Snittet på Bear är nu nere på 27,98kr. Jag är fortsatt övertygad om att börsen ska ner från dessa nivåer, men OMX visar otrolig styrka gång på gång när man (jag) tror att det är dags för en sättning. Imponerande, men i slutändan kan inte stockholm gå mycket bättre än övriga Europa och USA, för eller senare så harmoniseras kurserna, hyfsat i alla fall.

Om man letar aktier just nu…

Så tittar i alla fall jag på Clas Ohlson, de har sjunkit ner till 113kr nu och har utdelning på 3,75 i September. Det är bra direktavkastning, och aktien kommer på sikt att stiga, Clas Ohlson är ett tillväxtföretag även om tillväxten de senaste kvartalen fått sig en liten törn.

H&M på 222kr är sannolikt en bra ingångsnivå på ett års sikt, en stabil aktie som “alltid” är köpvärd har det visat sig… Men jag hoppas på lite bottenfiske ner mot 200-210kr i Augusti om Börsen fallit tillbaka, då är det garanterat en bra investering på några års sikt!