Sålde Bear på 22,55 efter USA-statistiken. Den var betydligt bättre än väntat, och chansen för bra siffror på fredag är nu större.

Jag kommer köra en “sommarportfölj” i Juli & Augusti, (börjar jobba 29 Aug igen, och då stänger portföljen). Det är en ren tradingportfölj och syftet är bara att hålla igång under sommaren. Men också för att visa hur svårt det är att trada på ett bra sätt, och visa hur mycket courtage det går åt för traders.. (även om proffesionella traders betalar mindre % i courtage så blir det ändå en betydande kostnad över tid).

Satsar 100.000 SEK.

Första affären 4000 XACT BEAR, inköpta på 22,85. Sålda på 22,55 = ett minus på 1200kr. (Courtage på 99 + 99 tillkommer).

Kommentar: Det blev en liten rekyl igår, men magkänslan är inte tillräckligt övertygande för att ligga kvar i Bear. Arbetsmarknaden verkar enl statten idag 14.30 vaknat till liv lite, och då lär inte börsen gå ner speciellt mycket kommande dagar. Avyttrat positionen idag. Letar nu efter andra intressanta kortsiktiga trades.

Saldo just nu: 98.602 SEK.

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.


Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
10 years ago

Vad dyrt courtage du betalar, genom vilken bank sköter du din handel? Det brukar vara hyffsat enkelt att snacka ner courtaget en aning om man talar direkt med tex Nordnet eller Avanza.

/ A

Anonymous
10 years ago

Hej,

Ja, skriver ut standardcourtage på Nordnet. Har lägre courtage eftersom jag är Prokund, skriver inläggen direkt efter (eller kort efter) jag handlat, ser inte courtaget förren morgonen efter, därför jag skrivit ut så dyra courtage.

Korrigerar efterhand sen :-) Men håller med, man kan absolut pressa nätmäklarna, på samma sätt som de vanliga mäklarhusen.

Ha de bäst!

Anonymous
10 years ago

Ska bli intressant att se hur bra du kan lyckas med kortsiktig trading.
Har själv haft svårt att se att man skulle kunna tjäna på det om man inte handlar med riktigt stora belopp så man får låga omkostnader.
Lycka till:-)

Anonymous
10 years ago

Lasse, håller med. Det är helt omöjligt att tjäna pengar om man inte tradar med stora belopp. Om jag ska vara ärlig så är några trades jag gör större än 100k även i sommar, men särredovisar för att få en uppföljningsbar summa.

Vill inte heller skriva hur mycket jag handlar för exakt, finns så många som följer bloggen, och vill inte prata för mycket om höga belopp.

Men håller med dig helt o hållet, jag har inte några förhoppningar på att tjäna massor i sommar. Gör jag 10-20.000kr i vinst på 100.000 satsade på två månader är jag nöjd.

Tack för kommentaren Lasse! Kul att du följer bloggen! Tack!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x