Så var det måndag igen, och Facebook rasar… Ner 13% i skrivande stund, inte alls oväntat, känns som en av de mest väntade nedgångarna på flera år. Tror inte heller på något snabbt återtåg mot $38. Kan mycket väl bli en “Telia” som vi råkade ut för i Sverige. De som köpte på introduktionspriset (var väl runt 85kr?) lär få vänta länge innan innehavet är på plus (exkl utdelningar vill säga). Facebook är en otroligt bra tjänst, som knyter samman vänner, släktingar mm som man inte träffar så ofta som man skulle vilja, men värderingen är skyhög, den förutsätter att bolaget gör precis allt rätt, och ökar intäkterna i en rasande fart samtidigt som nätverket expanderas. Idag är i princip allt gratis på Facebook, nu pratas det dock om att vissa tjänster ska börja kosta pengar, det är ingen enkel manöver, att få gratis-användare att konverteras till betalande användare. 

Magkänslan säger också att reklamen på Facebook inte kommer i närheten av den klickfrekvens som Google har på sina sponsrade länkar? Har ingen fakta på detta, det är bara min högst subjektiva uppfattning. Men men, vi får väl se, jag kommer i alla fall inte köpa några FB-aktier närmsta tiden, det kan jag lova :-)

I övrigt så stiger börsen med över 2%? Positivt, men för mig känns det som ett jättebra säljläge? Tror inte vi är ens i närheten av botten, på långa vägar… Vad tror ni? Är vi nära botten?