Så var det måndag igen, och Facebook rasar… Ner 13% i skrivande stund, inte alls oväntat, känns som en av de mest väntade nedgångarna på flera år. Tror inte heller på något snabbt återtåg mot $38. Kan mycket väl bli en “Telia” som vi råkade ut för i Sverige. De som köpte på introduktionspriset (var väl runt 85kr?) lär få vänta länge innan innehavet är på plus (exkl utdelningar vill säga). Facebook är en otroligt bra tjänst, som knyter samman vänner, släktingar mm som man inte träffar så ofta som man skulle vilja, men värderingen är skyhög, den förutsätter att bolaget gör precis allt rätt, och ökar intäkterna i en rasande fart samtidigt som nätverket expanderas. Idag är i princip allt gratis på Facebook, nu pratas det dock om att vissa tjänster ska börja kosta pengar, det är ingen enkel manöver, att få gratis-användare att konverteras till betalande användare. 

Magkänslan säger också att reklamen på Facebook inte kommer i närheten av den klickfrekvens som Google har på sina sponsrade länkar? Har ingen fakta på detta, det är bara min högst subjektiva uppfattning. Men men, vi får väl se, jag kommer i alla fall inte köpa några FB-aktier närmsta tiden, det kan jag lova :-)

I övrigt så stiger börsen med över 2%? Positivt, men för mig känns det som ett jättebra säljläge? Tror inte vi är ens i närheten av botten, på långa vägar… Vad tror ni? Är vi nära botten? Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
9 years ago

På Facebook är man väl mest för att umgås med kompisar, och annonser är mest störande. På google däremot söker efter något, och då är annonser ok.

Tror också Facebook får svårt att lyckas att ta betalt, och populariteten lär ta stryk om de går för hårt fram (vilket dagens värdering kräver:-)

http://gustavsaktieblogg.blogspot.se/

Anonymous
9 years ago

vi har ju den långa stöd linjen på runt 700 om jag inte minns fel någon kanske kan rätta mig på exakt siffra. Vi hade nog redan varit där om det inte hade varit för alla pengar som har tryggt den senaste tiden som är egentligen ända orsaken för att vi var på plus.

Anonymous
9 years ago

Hej. Jag börjar med att tacka för en bra blog som jag brukar titta in på då och då.

Men nu måste jag fråga om formuleringarna i slutet av inlägget. Det “känns” som ett jättebra säljläge och “tror inte” ens vi är i närheten av botten? Ska man verkligen basera sina investeringsbeslut på vad man “känner” och “tror”? :-) Att försöka spå i framtiden ifall börsen går upp eller ner närmsta veckan, månaden eller halvåret osv är helt meningslöst. Alldeles för många, framförallt småsparare, försöker överlista varandra och marknaden genom att “känna av” hur index ska gå i närtid. Totalt meningslöst enligt mig. Köp stabila kvalitetsbolag när de är rimligt prissatta och behåll sedan dessa. Svårare än så är det inte. Agree? :-)

/D

Anonymous
9 years ago

Gustav, håller med helt! FB är övervärderat!

Stefan, ja vi kan säkert söka oss ner dit igen, även om det känns långt ner dit just nu :-)

D – Håller med om att “man” :-) kan diskutera formuleringarna, jag skriver ju egentligen bara det jag tänker, ingen vetenskap, utan min syn på aktier & marknaden.

Jag baserar faktiskt väldigt många av mina beslut på magkänsla, kanske alltför många :-)

En blogg som denna ska ju också försöka bevaka nuläget, o då blir det ju mycket känsla, hur jag ser på börsen just i detta nu…

Kul att du gillar bloggen i alla fall, och ja, håller med dig, köpa in ett gäng stabila bolag o lägga i byrålådan är en bra strategi, men det är långt ifrån alla som är bra investeringar över en 10-årsperiod.

Ha de bäst! /A

Anonymous
9 years ago

Hej!

Nej jag tror inte heller att vi är nära botten. Dock tror jag inte nedgången fortsätter ner till 700 heller. 10% ner ytterligare under sommaren verkar rimligt. Sen tror jag vi går upp 10% igen under hösten. Kronan sjunker under sommaren? Samt fortsatt låga räntor? Jag sitter i alla fall kvar med mina säljoptioner även om de just nu visar hygglig vinst. Vid 900 nivån börjar jag fundera på att sälja dem och köpa långa köp en bit in på 2013.

Om man är långsiktig tycker jag man skall tänka på att de stabila bolag som redan nu sitter med ensiffriga p/e-tal och hög direktavkastning knappast kommer sjunka mest. Där tror jag det närmar sig köpläge – om det inte redan är det.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x