Karo Bio, en aktie jag en gång i tiden var “gift” med rapporterade imorse att Eprotirome aldrig får se dagens ljus. Det är tråkigt, inte minst för den tilltänkta målgruppen som kunde fått ett effektivt läkemedel om det uppfyllt de förväntade funktionerna. Det visar också tydligt risken inom Biotech, precis som Diamyd visade under 2011. Raset idag på 60% (drygt) är absolut befogat, frågan är vad bolaget ska tjäna pengar på… De har ER-Beta och en del intressanta projekt, men de är i mycket tidiga faser, och de allra flesta faller bort innan de når marknaden, speciellt i FAS1-FAS2 faller många bort. Har man väl startat FAS3 så brukar 90% klara sig till marknaden, det var därför lite förvånande att Epro inte gick hela vägen, eftersom man hade påbörjat just FAS3 med den produkten.

Visst, avtal med Pfizer osv, men det är en lång väg till pengar, det är i alla fall min personliga uppfattning..

Jag har inte ägt några aktier i Karo Bio på ett bra tag, men det är nog min (tillsammans med RIMM) överlägset sämsta placering genom tiderna. Jag var med från 6-8kr upp till 12kr, och sen hela vägen ner till 3-5kr… Var sen inne och vände en kort stund (tror det var förra hösten), men gick ur igen.

Lärdom? Ja, för det första, lägg inte alla ägg i samma korg! Det är många småsparare som placerar hela, eller stora delar av kapitalet i en eller få aktier, det är långsiktigt en helt förkastlig strategi om man inte har enorm tur. Dock är det oftast så att de som lyckats en gång, är övertygade om att de “har en gåva” och går direkt fårn en succé för att leta efter nästa… Och förr eller senare går man på en rejäl nit, så är det bara! Riskspridning och långsiktighet är det viktigaste rådet man kan ge tror jag. Gällande bioteknik är nog max 10% av portföljen en bra tumregel… Ska man satsa mer så ska man verkligen veta vad man gör! 

Rapporten för dagen är ju Swedbank, ett bra resultat och en bra utdelning. Imponerande att Swedbank har tagit igen hela tappet (i princip) från i höstas. Irriterar mig på att jag inte köpte mer på 70kr… Har en liten post Swedbank, men alltför liten såhär i backspegeln…

Grekland då? Ja, jag är fortfarande övertygad om att landet INTE klarar sig. Det kan väl knappast kommit som någon överraskning för någon att de skulle gå med på kraven från EU/IMF? Men det är val i April, och de har fortfarande inte gjort det de lovade förra året… Förr eller senare kommer tiden ikapp dem, och då är Euron ett minne blott i Grekland. Det gör att jag är fortsatt skeptisk till aktiemarknaden i Europa, men jag har ändå ökat innehaven en del kortsiktigt. Har också köpt lite mer i USA eftersom jag då får en hedge om Europa skulle börja gå snett, eftersom dollarn då stiger i värde, och i sin tur skyddar värdet på amerikanska värdepapper. De kan falla, men fallet blir mindre än med europeiska papper i portföljen.

förresten. önskar dig en trevlig alla hjärtans dag förståss! Hoppas du haft en bra dag!