Jag har inte skrivit så mycket sista månaden, dels har jag jobbat väldigt mycket med min huvudsyssla, jag har också legat väldigt lågt med handel i aktier. Jag tycker klimatet just nu är mycket svårtolkat. Makro ser “skrämmande” ut i vissa fall med stats-skulder osv, å andra sidan ser den svenska ekonomin strålande ut, med väldigt få undantag!

Börsen är inte övervärderad, men makro kan verkligen ställa till det, får vi fler stater inom EU som får problem, eller fler idiotiska utspel från Nordkorea, då kan det gå riktigt illa på börsen… Jag är dock väldigt splittrad, jag tror nämligen samtidigt att börsen egentligen ska upp…

Jag har just nu endast mindre innehav i en rad bolag, ett litet innehav i Telenor (som jag tror mycket på på sikt), en lite större post i Electrolux som jag också tror kan uppvärderas ytterligare, inte minst pga överkapitaliseringen som öppnar för extra utdelningar kommande år.

Mitt överlägset största innehav är dock ett annat. RIM, företaget som ligger bakom Blackberry. Det finns flera orsaker till detta, men främst så värderas e väldigt lågt, förväntningarna är lågt ställda, och de flesta verkar tro att kriget om mobila OS redan är avgjort (=Android 1:a, iOS 2:a), det kan inte bli mer fel… Jag är faktiskt fullständigt trygg med att RIM kommer att “chocka” analytikerna. RIM kommer att uppvärderas kraftigt under 2011. Mycket beroende på deras nya operativ QNX. Deras lansering av Blackberry Playbook kommer också att driva aktien. Jag har en stor post inköpt på drygt 50 dollar i snitt. Aktien har gått upp en del sedan dess, men jag tror faktiskt att detta bara är början. Jag köper dock inte på mig mer nu, jag vill ha en stor del av portföljen vid sidlinjen just nu, då sover jag tryggare :-)

Här är en 17 minuter lång intervju och en kortare demo av kommande tablet, den är mycket imponerande!

Rogers TabLife TO video: RIM’s David Neale on the New BlackBerry PlayBook and the Tablet Sector from Rogers Buzz on Vimeo.