Hur mycket ska man lyssna på analytiker, och ska man lyssna på alla, eller välja ut några “favoriter”? Anledningen till mitt nyvunna intresse för ämnet är att igår säljrekade UBS Ratos och satte en målkurs på 80kr. (därefter har man varit 5:e resp 2:a största nettoköpare i aktien igår/idag). Aktien står i cirka 95kr.

Idag sätter Goldman Sachs “Conviction Buy” och en målkurs på 160kr, dvs dubbelt så hög som UBS. Visst kan det skilja sig åt när två personer/bolag tittar på värdering av bolag, men så stor skillnad? Det måste ju vara extrema skillnader i deras omvärlds-uppfattning?

Jaja, sånt är livet, och vi får fortsätta leva med dessa “analytiker” och “proffs”…. Men jag ger inte mycket för deras analyser, de förvrirrar bara småspararna.

För övrigt är bankaktierna, och i synnerhet Swedbank (som jag bevakar mest eftersom jag äger aktien) väldigt svag dessa dagar med uppgång. Utan Swedbanks egna återköp skulle aktien sannolikt varit mycket svag. En något oroande signal om man äger aktien tycker jag… Men men, en utdelning på 6,23kr i vår väger upp eventuell oro nu i höst, en avkastning på över 7% och en historiskt låg värdering talar för att aktien har framtiden för sig. Det hoppas i alla fall jag.

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.