Alcoa var som vanligt först ut på rapportsäsongen som inleddes ikväll. Man slog förväntningarna men är marginellt ner på efterbörsen.

Det är ändå skönt att Alcoa slog förväntningarna, det brukar sätta humöret för kommande dagar.

Nu är jag dock lite orolig för både Portugal & Spanien kommande veckor/månader, och det är nog vettigt att ligga lågt med nya investeringar i större skala. Jag tror börsen ska upp i år, men 

  • Börsen har stigit nästan oavbrutet i 3 månader
  • Makro (Portugal/Spanien) är problematiskt
  • Spänning på Korea-halvön
  • Ökad aktivitet bland terrorister verkar det som
  • Osäkerhet runt USA:s ekonomi

Dessa fakturorer talar för att en korrigering på upp mot 10% är fullt möjlig, dock ligger jag kvar med mina innehav tills vidare, de är långa innehav, men om det kommer fler tecken på en större korrigering så säljer jag av en del, det är bara dumt att ligga kvar om man tror att värdet faller kortsiktigt… Det utlöser ju ingen skatt eftersom det är i en kapitalförsäkring, viss, lite courtage blir det, men det är det oftast värt…

Nu ska jag sova, imorgon blir det ytterligare en dag i backen (är i Sälen på skidsemester med familjen). Börjar dock dagen med att läsa DI+ på min iPad, därefter följer jag inte börsen förren vid lunchbreaket, och på kvällen via bärbara datorn som vanligt :-)