Vi hade i alla fall tur med vädret… Det passar väl bra en sån här dag? Tisdag, 25 grader varmt, solen skiner, hunnit med både bada, sola, leka med barnen och shoppa loss på IKEA… Om det inte hade varit det där med börsen… Ner idag igen? Skämtar ni med mig? USA har backat 8 dagar i rad nu, och det är inte några små nedgångar…
Rubikerna på DI.se ikväll (ett urval)
  • Ännu en svart börsdag i USA
  • Nu är euron illa ute
  • Nytt årslägsta igen
  • Börsen vägrar lyfta

Det är självklart bara ett axplock, och jag valde inte ut de mest positiva artiklarna. Men sentimentet just nu är mycket mycket svagt. Jag har svårt att se någon större uppgång vid horisonten. Framför allt oroar artikeln på DI.se angående euron mig. Om blickarna riktas mot Italien och Spanien igen, och euron kommer i gungning igen, då tror jag (tyvärr) vi kan räkna med rejält mycket lägre kurser under hösten.

Det känns som en ond spiral med skuldkrisen i Europa, och skulle konjunkturen vika i Europa nu, så ligger vi riktigt risigt till, eftersom det inte finns någon ammunition kvar med räntorna nära noll, och enorma underskott i de statliga finanserna runtom i Europa och världen.

Fasen, det är så dubbelbottnat, Volvo går bättre än någonsin, Trelleborg trummar på, bankerna håvar in enorma vinster på våra lån kvartal efter kvartal, ändå är börsen så nattsvart. Men om man hållit på med aktier länge, så vet man att efter regn kommer sol, och det är i dessa tider enorma köplägen kan uppstå. Det är dock nästan omöjligt för vanliga småsparare att hitta den absoluta botten. Det är bättre att komma fram till ett belopp man vill investera i en aktie, och sen köpa aktierna vid flera olika tillfällen, helst med minst en veckas mellanrum, och gärna på dagar med nedgång på börsen. (Det är i alla fall min teori).

Det kliar i fingret, Mr Market ställer till det…

Volvo för 95kr, Hexagon för 122kr, Alliance Oil för 103kr, H&M för 204kr, osv osv… Jag kan hålla på en bra stund. I min skola ser de billiga ut, men självklart, de kan bli billigare, det kan de alltid, men är man långsiktig så skulle i alla fall jag tro att de är “prisvärda” nu. Även Electrolux runt 110 är “mycket företag för pengarna”, de är världsledande och kommer förr eller senare tillbaka!

Mina innehav i sommarportföljen då?

Ja, i min korta “sommarportfölj” ligger mina innehav inte så bra till. New Wave följde med i allmänna raset, men är inte orolig, Torsten kommer tillbaka. Jag behåller tills vidare.

RIMM. Ja, vad ska man säga? De fortsätter ner som allt annat i USA, positivt dock att dollarn stärks. Om man ska leta positiva signaler så hittar jag två ganska tydliga.

1. RIM har påbörjat sina återköp. Jag tror att de köpte en del sista två timmarna igår, och att de köpte en del första timmen idag. RIM öppnade upp över 2% när allt annat var ner. Det kommer närmsta veckan att visa sig om så var fallet.

2. Imorgon lanserar RIM “Blackberry 7”. De släpper sannolikt datum för säljstart av Bold 9900, samt visar upp andra BB7-terminaler med lansering senare i höst, eller kanske redan i Augusti? Kommer det ut något nytt från detta event så kan det vara en katalysator för aktien.

Vi får se, nu är det “Spiderman” på TV, och jag slickar såren i soffan efter dagens solbränna och börsnedgång :-)

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.