Tittar på TV4-nyheterna, och ett inslag om att Penser & Carnegie nu lägger ner sina trading-avdelningar. “Verksamheter där bankerna tradar med bankens pengar är slut, datorerna gör det mycket bättre, traditionell trading är en utdöd konstart”.

Detta är klart tänkvärt! Varför ska du & jag klara detta, om inte ens bankerna som trots allt är experter tror att de klarar av det? Den datorstyrda handeln är verkligen ett hot, inte minst för oss människor som fortfarande gillar trading :-)

Jag är ju som tur är ingen daytrader eller trader överhuvudtaget på heltid, och jag gillar “swingtrading” bättre, där man följer trenden över någon några dagar istället för intradag.

Dock sugen på att handla index via IG Markets eller liknande. Kanske öppnar en depå och sen redovisar resultatet här på sidan… Vi får se. Det är en tanke i alla fall.

Vad tycker du? Är tradingen död, eller kämpar du på? Ska man bara vara långsiktig, och jaga utdelningar? Jag tror på en kombination, tror inte lösningen är svart eller vitt, tror på en nyans i grått… Vad tror du :-) ?