Tittar på TV4-nyheterna, och ett inslag om att Penser & Carnegie nu lägger ner sina trading-avdelningar. “Verksamheter där bankerna tradar med bankens pengar är slut, datorerna gör det mycket bättre, traditionell trading är en utdöd konstart”.

Detta är klart tänkvärt! Varför ska du & jag klara detta, om inte ens bankerna som trots allt är experter tror att de klarar av det? Den datorstyrda handeln är verkligen ett hot, inte minst för oss människor som fortfarande gillar trading :-)

Jag är ju som tur är ingen daytrader eller trader överhuvudtaget på heltid, och jag gillar “swingtrading” bättre, där man följer trenden över någon några dagar istället för intradag.

Dock sugen på att handla index via IG Markets eller liknande. Kanske öppnar en depå och sen redovisar resultatet här på sidan… Vi får se. Det är en tanke i alla fall.

Vad tycker du? Är tradingen död, eller kämpar du på? Ska man bara vara långsiktig, och jaga utdelningar? Jag tror på en kombination, tror inte lösningen är svart eller vitt, tror på en nyans i grått… Vad tror du :-) ?Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
9 years ago

Jag lägger fokus på medel/långsiktiga investeringar. I en nedåtgående mer volatil marknad kan ju swingtrading vara ett sätt att tjäna pengar även i en sån miljö.
Utmaningen är ju dock att det är en relativt chansartad strategi. Man måste utvärdera om man har en tradingstrategi som gör att man har rätt åtminstone 70% av fallen (eller vad som nu krävs för att kompensera courtagekostnaden i ens inviduella setup).

Anonymous
9 years ago

Håller med Lasse. Min egen erfarenhet är att jag bara lyckas när jag har gott om tid, typ semestern, julledigt eller liknande, när jag kan följa börsen mer noggrant, då är det lättare. Men jag är också primärt långsiktig, även om jag fuskar med lite trading :-)

Anonymous
9 years ago

Ett problem med att blanda kort- och långsiktig handel är att dåliga kortsiktiga affärer lätt sorteras om till långsiktiga investeringar. Det gäller att ha en klar strategi för att tjäna pengar.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x