Jag är inte speciellt vass på teknisk analys, jag klarar mig, men det finns många (ex Winning Trading/Tobbe) som är mycket mycket mycket bättre på det! Men ett uttryck jag hört ofta, och som är välkänt är “death cross”, motsatsen är “golden crossover”. Death cross är en extremt negativ teknisk signal som indikerar Bear-market. Den inträffar när MA100 korsar MA50, alltså när MA50 bryter igenom MA100 neråt. (se bilden bredvid).

Både Dow Jones (DJIA), Nasdaq (COMP), S&P500 (SPX) och Russel 2000 (RUT) har nu belönats med ett “Death Cross” i sina index. Även flera sektor-index har råkat ut för detsamma, ex teknologi, finans & industri.

Artikel om “Death cross” på Marketwatch

Jag lyckades hyfsat i min trading under dagen, började ju med BEAR, sålde dem på 39,20kr, köpte sen BULL på 134,50kr, sålde dem på 136,10 och köpte BEAR på 28,90kr. Ligger alltså i BEAR inför morgondagen.

Det enda jag ångrar idag var att jag inte köpte LUPE. Den var urstark och var nära att plocka in den på 85kr, kändes som en straffspark att den skulle gå starkt om börsen återhämtade sig lite. 13% upp är bra, och den största rusningen är nog förbi, men aktien blir betydligt tryggare med detta fyndet, substansvärdet ökar ju markant. Spännande, och grattis till alla som är med på tåget!

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.