Jag är inte speciellt vass på teknisk analys, jag klarar mig, men det finns många (ex Winning Trading/Tobbe) som är mycket mycket mycket bättre på det! Men ett uttryck jag hört ofta, och som är välkänt är “death cross”, motsatsen är “golden crossover”. Death cross är en extremt negativ teknisk signal som indikerar Bear-market. Den inträffar när MA100 korsar MA50, alltså när MA50 bryter igenom MA100 neråt. (se bilden bredvid).

Både Dow Jones (DJIA), Nasdaq (COMP), S&P500 (SPX) och Russel 2000 (RUT) har nu belönats med ett “Death Cross” i sina index. Även flera sektor-index har råkat ut för detsamma, ex teknologi, finans & industri.

Artikel om “Death cross” på Marketwatch

Jag lyckades hyfsat i min trading under dagen, började ju med BEAR, sålde dem på 39,20kr, köpte sen BULL på 134,50kr, sålde dem på 136,10 och köpte BEAR på 28,90kr. Ligger alltså i BEAR inför morgondagen.

Det enda jag ångrar idag var att jag inte köpte LUPE. Den var urstark och var nära att plocka in den på 85kr, kändes som en straffspark att den skulle gå starkt om börsen återhämtade sig lite. 13% upp är bra, och den största rusningen är nog förbi, men aktien blir betydligt tryggare med detta fyndet, substansvärdet ökar ju markant. Spännande, och grattis till alla som är med på tåget!

Läs mer om och testa CMC Markets – Bland annat tillgång till kraftfulla tekniska analysverktyg, CMC Markets är marknadsledande inom CFD-handel i Norden. Erbjuder CFD-handel av aktier, index, valutor och råvaror över hela världen.


Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
9 years ago

Vad tror du om Trac-technology?

http://www.tractechnology.se/

och.. Pa-reources?

http://www.paresources.se/

jag har tänkt lägga in ca 100000:- på vardera bolag och köra långsiktigt några år framåt.

//Dalle

Anonymous
9 years ago

Hej,

Har ingen koll alls på Trac Technology, aldrig hört talas om dem. Om du känner till bolaget väldigt väl och känner till deras fördelar mot konkurrenter, patent och eventuella andra fördelar kan et säkert vara en bra investering.

Jag håller mig dock primärt till OMXS30 när jag tittar på bolag, några småbolag bevakar jag, Precise, Net Insight osv, men de är relativt genomlysta av analytikerna.

PARE tror jag personligen inte på alls, jag skulle hellre satsa på AOIL eller LUPE, men önskar dig lycka till med investeringen.
PARE har inga huvudägare, det är mest småsparare som äger aktien och hoppas på en mångdubbling av kursen, men bolaget sviker sina progonser gång på gång, jag skulle vara restriktiv.

Bättre att lägga 33.000 vardera på PARE, LUPE & AOIL om du vill investera i olja, då sprider du ju riskerna lite mer?

Ha de bäst!

Andreas

Anonymous
9 years ago

Hej! Trac-Technology har jag redan en del aktier av men vill som sagt köpa mer. Dom har rejäla patent med spårbarhet. I och med att krav på ursprungsmärkning av kött, och livsmedel pga. sjukdommar osv kommer starkare i EU och USA, och t-t verkar sitta med ess i rockärmen, därför tror jag på detta.

PA Resources är jag lite mer osäker på och lite mer av en chansning eftersom aktierna är billiga. Men det svarta guldet lär nog behövas länge till tror jag. Men som du skrev det är kanske bättre att sprida riskerna i oljebranchen.

mvh Dalle

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x