Åkte Balder med äldsta sonen på Liseberg i somras, inte en gång, inte två… Men nu känns det som att Balder är tillbaka på börsen! -4% igår, idag upp nästan 2%? Nerverna sitter säkert på utsidan av kroppen på många investerare just nu.

Just nu är vi ju inne både i rapport & utdelningstider, det skapar ju både rörelser i samband med rapporter, men också en viss stabilitet eftersom många vill vänta på utdelningen innan de för förändringar i portföljen. Då till min fråga, vad händer efter utdelningsperioden är klar till sommaren?

Jag ser en uppenbar risk för klara bakslag i “Euro-området” under året, inte minst i Grekland, Spanien & Italien.

Över till något positivt! TeliaSonera! Vilken kanondeal de lyckats med i Ryssland! Starkt jobbat! Det är inte lätt att vara för stor ägare i en så lukrativ business som telekom-operatör i ett land som är så styrt av staten och affärsmän tätt förknippade med desamma. 

Denna dealen med 25% långsiktigt ägande tror jag alla kan acceptera, Telia får dessutom loss pengar både kortsiktigt, och långsiktigt i form av utdelningar. En börsnotering bidrar ytterligare till stabilitet i ägandet för deras ryska verksamhet. Har aldrig varit positiv till Telia som aktie tidigare, men den börjar faktiskt se attraktiv ut.

Nu tillbaka till fotbollen, hoppas Barcelona trycker in minst ett mål till… och om några minuter rapporterar Apple!