Spännande dag för Precise Biometrics idag. Direkt på morgonen offentliggjorde man ett avtal som man tagit tillsammans med partnern Interswitch, avtalet gäller ett kombinerat ID & Betalkort som ska implementeras under de kommande 3 åren i en delstat i Nigeria.

Totalt antal kort är 3 miljoner. Det är första affären där man kombinerar betal & ID-kort i samma lösning. Det är en mycket intressant utveckling, och detta är en bra början i Afrika, förhoppningsvis så följer de andra regionerna i Nigeria efter.

Ordervärdet avslöjas inte, och eftersom det är en relativt liten affär med 3 miljoner kort utsmetade på 3 år är sannolikt ordervärdet ganska modest. Värdet i affären är nog snarare att man med denna “pilot” kan visa att Precise tekonologi passar i bredare segment.

Jag tycker inte aktien ska gå upp speciellt mycket på denna nyhet, men det är positivt att det börjar hända lite saker, och attmarknaden börjar vakna till liv efter en ganska lång nyhetstorka.

Destom mer intressant är uppgifterna om att Brasilien fastslagit sina kriterier för kommande nationella ID-kort, och MoC är ett av kraven, dessutom ett ISO-krav som Precise numera stödjer. Det gäller knappt 200 miljoner invånare, och det är en mycket stor affär som hägrar. Precise har starka referenser, och Brasilien blir intressant att bevaka.

Det är omöjligt att ge något bra råd angående Precise, men de har flera patent, starka referenser och en numera mer säljorienterad organisation. Om Precise lyckas så är potentialen betydande, vi pratar en mångdubbling av aktiekursen, risken är dock hög, som alltid i mindre teknikföretag. Sagem, jätten på området har också MoC-lösningar framme, och även om Precise ligger steget före är Sagem mfl farliga konkurrenter.

Jag har själv en liten post i Precise, och tycker det är ett intressant bolag.